Speelzaterdag 9 oktober 2021

Zaterdag 9 oktober 2021 in sporthal Heerenmaten stonden 6 thuiswedstrijden voor de basketballers van de Basketiers ’71 op het programma. 3 teams speelden een uitwedstrijd. Deze zaterdag werd de eerste overwinning van de jongens van de U18 gevierd. Het team is hoog ingedeeld en had tot nu drie wedstrijden gespeeld en er net zoveel verloren. De uitslagen waren niet ruim maar toch kwamen ze steeds iets te kort. Tegen VBV uit Veenendaal moest het gebeuren. Beide teams hadden nog 0 punten behaald. Door twee blessures bestond het team maar uit zeven jongens. Maar vanaf de eerste minuut was de instelling van de jongens duidelijk, deze wedstrijd gaan we winnen. Het begon een beetje stroef met veel schoten die mis gingen en aantal vrije worpen dat werd gemist. Maar uiteindelijk was er geen vuiltje aan de lucht en werd met 74-32 gewonnen. De eerste punten zijn een feit. 30 oktober staat de derby tegen de Pigeons in Duiven op het programma. Ook een tegenstander waar winst tegen mogelijk is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor de U14-1 zat eerste overwinning van het seizoen er nog niet in. Ook de vierde wedstrijd werd verloren, het werd 16-125 voor Wyba uit Wijchen. Het blijft mooi om te zien hoe toch tot de laatste seconden werd gestreden. De jongens van de U16 behaalden hun eerste overwinning van het seizoen. Na twee nederlagen werd gewonnen van de Arnhem Eagles met 72-21. Daarmee is de spreekwoordelijke hatelijk 0 van het scorebord. Hun volgende wedstrijd is op 30 oktober tegen BeCeGe uit Doetinchem. De U14-2 leek heel lang de eerste punten van het seizoen te behalen maar helaas werd met een klein verschil verloren met 26-34 van de koploper (!) Tower Jumpers uit Barneveld. Het slotstuk was voor de dames van de U20, zij verloren heel ruim van de koploper uit Urk, BV Orca’s 32-100. De eerste overwinning van de dames komt wellicht volgende week als ze tegen de Arnhem Eagles spelen. Heren 2 speelden gelijktijdig tegen de Flip Stars. De overwinning ging toch wel verrassend naar de hekkensluiter uit Tiel. 60-64.

De overige drie teams speelden een uitwedstrijd. Daarbij behaalden dames 1 hun derde overwinning van het seizoen. Met 59-67 werd gewonnen van Trajanum uit Nijmegen. Heren 1 speelden ook tegen Trajanum en ook zij wonnen. Met 45-70 werd de tweede overwinning van het seizoen behaald. Voor de heren staat komend weekend een thuiswedstrijd op het programma. Tot slot speelden de dames van de U16 hun vierde wedstrijd van het seizoen. Na een stevige wedstrijd werd uiteindelijk met 56-40 verloren van de Batouwe uit Bemmel.

Volgende week spelen 4 teams van de Basketiers ’71 een thuiswedstrijd. Lijkt het je nou ook leuk om eens te komen kijken of te komen basketballen kom dan eens kijken bij een van onze wedstrijden in Heerenmaten. Als je een paar keer mee wilt trainen dan kan dat ook. Voor meer informatie kijk dan op de website basketiers.nl.