Welkom bij Basketiers'71

Basketiers’71 is een groeiende en gezellig breedtesportvereniging waar iedereen zich thuis en welkom voelt en ruimte krijgt om te spelen en te trainen op zijn/haar eigen niveau. We trainen op dinsdag en donderdag. Wie recreatief wil basketballen traint alleen op donderdag. De thuisbasis van basketiers’71 is sporthal Heerenmaten waar ook de thuiswedstrijden worden gespeeld. We zijn lid van de Nederlandse Basketball Bond NBB.

Heb je zin om zelf te basketballen of wil je een keer proberen of je het leuk vindt? Dan ben je van harte welkom om een keer te komen kijken en train gerust een aantal keren mee!

Nieuwsberichten

 

Heren 1 Basketiers'71 kampioen!

Basketballiefhebbers konden het bijna niet gemist hebben. Zaterdag 13 april stond de grote wedstrijd op het programma van de heren van de Basketiers 71. Het team was al kampioen maar de kroon op het werk stond gepland op deze zaterdag. Alles werd uit de kast gehaald om zaal Heerenmäten weer eens ouderwets te laten trillen. Geert Hammink, die via de Basketiers ‘71  uiteindelijk de NBA heeft gehaald, werd gestrikt voor een mooi promotiefilmpje op de socials. Pers was uitgenodigd, sponsoren en uiteraard veel familie en vrienden zaten op de tribunes.
En dit leidde tot een goede sfeer. De opkomst was mooi opgezet met opzwepende muziek.
Bijna was alles in het water gevallen omdat de oorspronkelijke tegenstander niet kon spelen in verband met blessures. Gelukkig was de tegenstander van volgende week bereid om een week eerder naar Zevenaar af reizen. Trajanum uit Nijmegen en niet BeCeGe uit Doetinchem werd de tegenstander. Spannend werd de wedstrijd geen moment maar gezellig was het zeker. 112-59 was de uitslagen daarmee werden de heren net als vorig jaar wederom kampioen. De beker werd uitgereikt door wethouder Sportzaken van de gemeente Zevenaar, Arthur Boone.
Uiteindelijk zal het feest nog lang zijn door gegaan en volgend jaar op naar de trilogie.

De meeste teams zijn klaar met de competitie maar voor dames 1 staat volgende week nog een belangrijke wedstrijd op het programma. Als zij winnen in Vriezenveen van de Peatminers, zijn ook zij kampioen.


Basketiers H1 kampioen.

 

Seizoen Basketiers ‘71 loopt af, zaterdag 13 april huldiging heren 1.

Het seizoen 2023-2024 duurt voor sommige teams nog twee competitierondes en voor enkele teams nog maar 1 ronde.  Met name voor dames 1 staat er nog veel op het spel. Door de nederlaag van vorige week is het toch nog spannend geworden. Maar de dames herstelden zich goed met een zege op vrijdag 5 april bij de LB Zac Zwolle met 21-49. Hierdoor moeten de resterende twee wedstrijden gewonnen worden. Thuis tegen de Peatminers en een week later de uitwedstrijd tegen dezelfde tegenstander.

Heren 1 wist zich al te kronen tot kampioen, net als vorig seizoen, dit een betekent een back to back titel. De festiviteiten staan gepland voor zaterdag 13 april in de thuiswedstrijd tegen BeCeGe. Komt daarvoor allemaal naar sporthal Heerenmaten. Om 18.30 uur is te tip-off en het belooft een feest te worden. Zaterdag 6 april werd gewonnen van de Black Stars uit Rhenen 53-69. Ook het mix team van de U18 wist een zege binnen te halen. Zij wonnen een spannende wedstrijd in Bemmel van Batouwe met 63-69. Volgend weekend de laatste wedstrijd voor dit team. Ook de u14 wist te winnen, zij deden dit van Go and Go uit Aalten 54-33. De andere wedstrijd van het weekend gingen helaas verloren. Dames 2 trok aan het kortste eind in de wedstrijd tegen Rebound 47-43. De dames van de U18 speelden een goede en spannende wedstrijd tegen Batouwe maar verloren met 53-48. De heren van de u20 speelden in Zwolle tegen de koploper, LB ZAC Zwolle en verloren met 57-47. De U16 verloor met 62-23 in Zutphen van de Hanze Stars. Tot slot verloor op zondag de U12 in Nijmegen van Nimma Gemina met 91-21.

 

Eerste nederlaag heren Basketiers ’71 na 37 wedstrijden.

Een reeks waar maar geen eind aan leek te komen is zaterdag 2 maart toch beëindigd. De laatste nederlaag was de eerste wedstrijd van het seizoen 2022-2023. 37 wedstrijden was het herenteam van de Basketiers ongeslagen. Na het kampioenschap in 2023 werd in september de draad weer opgepakt met 16 overwinningen. Zaterdag riep het team van de Tower Jumpers de heren een halt toe. Met 93-87 bleven de punten in Barneveld. Aan alles komt een eind en dus ook aan deze indrukwekkende reeks. Over twee weken hervatten de heren de competitie op zoek naar een nieuwe recordreeks.

De zaterdag werden meer wedstrijden gespeeld. Zo speelde de U10 een toernooi met leeftijdgenoten in Bemmel. Vorige week was het eerste toernooi uit deze reeks in Zevenaar.
Een leuke opzet waarbij iedereen veel speelminuten kan maken in verschillende wedstrijden.
De U12 verloor met 54-23 in Barneveld van de Tower Jumpers. En de U14 verloor ook, maar dan in Wijchen tegen Wyba met 33-29. De U16 van de Arnhem Eagles was een maatje te groot voor de U16 van de Basketiers, 51-29. De U18 speelde een intense wedstrijd in Nijmegen waarin over en weer veel werd gescoord. Uiteindelijk gingen de punten mee naar Zevenaar met 88-89. De jongen van de U20 speelden in Zeewolde tegen de koploper De Snipers. Met 70-52 werd verloren. Tot slot wisten dames 1 ook alweer hun 15 wedstrijd op rij van dit seizoen te winnen. Met 30-67 gewonnen in Borne van de Kikkers.


Basketiers U18 tegen Wildcats.

Carnavalsweekend levert 1 zege op voor de Basketiers ‘71

In het weekend van 10 februari stonden er slechts 5 wedstrijden op het programma voor de Basketiers ’71. Vier thuiswedstrijden en 1 uitwedstrijd. Dit alles leverde alleen een zege op voor het team van heren 1. Zij wonnen met 72-53 van de Batouwe. Zo is het team met 16 ongeslagen wedstrijden, de koploper in de competitie. Heren 2 speelde als nummer 3 van de competitie tegen de nummer 4, Trajanum uit Nijmegen. Een wedstrijd die fysiek was en lang gelijk op ging werd uiteindelijk gewonnen door het studententeam uit Nijmegen. 55-62. De U16 was dicht bij hun eerste overwinning van 2024. Uiteindelijk trok Arnhem Eagles met 41-45 aan het langste eind.

De U14 speelde thuis tegen BCE uit Ede. Ook deze wedstrijd was spannend maar werd met 38-51 gewonnen door BCE. Het enige team dat een uitwedstrijd speelde was de U18. Zij moesten naar Zutphen om te spelen tegen de koploper Hanze Stars. De Hanze Stars winnen al hun wedstrijden met groot gemak dus enige ongerustheid was ervoor af wel. Er werd goed tegenstand geboden en uiteindelijk verloren met 76-51.

Voor volgend weekend staat er alleen een wedstrijd voor de U16 op het programma en het weekend er na is er weer een vol programma waaronder een toernooi voor de jongste spelers van onze vereniging, de U10.

 

Moeizame start van 2024 voor de Basketiers ‘71

7 teams van de Basketiers ’71 speelden in het weekend van 12 en 13 januari een uitwedstrijd.
Voor enkele teams alweer de tweede wedstrijd van het jaar 2024. Van de 7 wedstrijden werd er alleen gewonnen door dames 1 en heren 1. De dames deden dit op vrijdagavond in de laatste minuten in Almelo tegen de Uitsmijters met 42-43. Het damesteam is in het nieuwe jaar opnieuw ingedeeld en speelt haar wedstrijd in de vierde divisie. Heren 1 gaat door waar ze 2023 mee geëindigd zijn en dat is winnen. Ditmaal in Beuningen tegen Challenge met 51-65.
Het heren team is niet opnieuw ingedeeld en speelt een volledige competitie van september tot en met april.Dit geldt ook voor heren 2 die als nummer twee een topper speelden in Duiven tegen koplopen Pigeons. Helaas werd met 61-38 verloren. Dames 2 is na de winter ingedeeld in de zesde divisie en speelde in Hengelo Overijssel tegen de Twente Buzzards. Er werd met 64-43 verloren

De U12 speelde in Arnhem tegen de Eagles. Met 61-8 werd verloren van een team dat een maatje te groot was. Gelukkig duurt het seizoen nog lang en is er voldoende kans om punten te pakken en gezellig te basketballen. Het mixteam van de U18 is in dezelfde klasse blijven spelen als voor de winter. Dit betekent dat de mindere tegenstanders zijn ingeruild voor sterkere die zijn gepromoveerd. Zij speelden Wijchen tegen Wyba en begonnen erg goed maar uiteindelijk werd met 86-51 verloren. Tot slot moest de U20, die in 2023 ongeslagen winterkampioen waren geworden, hun tweede wedstrijd spelen in de tweede divisie. In Hengelo Overijssel werd verloren van de Twente Buzzards met 110-56.

 

Drie teams van de Basketiers ’71 “winterkampioen”

In het weekend van 9 december speelden alle teams van de basketbalvereniging uit Zevenaar een wedstrijd. 8 uitwedstrijden en 2 thuiswedstrijden leverden 3 nederlagen, 7 overwinningen en 3 winterkampioenen op. Op de U20 staat de eerste competitiehelft geen maat. Ook de 9e wedstrijd werd met grote cijfers gewonnen, 42-127 werd het in Doetinchem tegen BeCeGe. Met nog één wedstrijd te gaan zijn de jongens zeker van de wintertitel. In het nieuwe kalenderjaar spelen ze in 2e klasse met waarschijnlijk meer tegenstand. Ook het eerste team van de dames kan de wintertitel niet meer ontgaan. Ook zij zijn nog ongeslagen na de zege met 33-52 in Zutphen tegen de Hanze Stars. Met 10 zeges en 1 wedstrijd te spelen kunnen ze nog bijgehaald worden zodat de officieuze titel gedeeld wordt. Tot slot zijn ook de heren van het eerste team nog ongeslagen en staan na de overwinning tegen nummer twee BeCeGe met 52-55 op kop.

Het team van de dames VU18 eindigt de eerste competitiehelft op de 6e plek na de overwinning op BCE uit Ede, 57-42. Het mix team van de U18 kon nog gedeeld eerste worden maar na een mooie wedstrijd, die gelijk opging werd met 45-55 verloren van de nummer 1 Wyba uit Wijchen. Voor beide U18 teams gaat de competitie in 2024 verder. Voor de U16 was het een moeizaam eerste half jaar. Ook de 10e wedstrijd van het seizoen ging verloren, ditmaal 70-32 tegen de Eagles uit Arnhem. Nog 1 wedstrijd te spelen dit jaar om van de hatelijke nul af te komen.

Ook voor dames 2 is het een moeilijk en leerzaam seizoen, de voorlaatste wedstrijd van het seizoen werd verloren van Amical uit Enschede 63-30. Heren 2 doet lekker mee om te bovenste plekken. Met 7 overwinningen in 9 wedstrijden staat het team op de derde plek. Zaterdag werd gewonnen van Sphinx uit Wageningen met 53-79. Komende zaterdag is de laatste wedstrijd van 2023.

De U14 en de U12, de jongste competitie spelende teams doen het heel verdienstelijk. Veelal eerstejaars spelers spelen met veel plezier en lekker fanatiek. De U14 won in Zutphen van de Hanze Stars, 40-51 en de U12 won in Bemmel van de Batouwe met 21-25. Beide teams staan in de middenmoot met nog 1 wedstrijd te spelen.

Goede resultaten verschillende teams Basketiers ‘71

Zaterdag 18 november stonden er 9 wedstrijden op het programma in zaal Heerenmaten.
Alleen dames 2 had een vrij weekend maar alle andere teams konden aan de bak. Omdat de automatisering ons in de steek liet moesten de wedstrijden net als in heel Nederland handmatig bijgehouden worden. De U12 beet het spits af tegen de koploper Nimma Gemina uit Nijmegen. Met 24-48 werd er verloren maar er is hard gestreden voor een mooi resultaat. Ook de U16 speelde tegen deze tegenstander uit Nijmegen en ook zij verloren van deze relatief nieuwe vereniging. 20-60 was de uitslag. Bij deze twee nederlagen bleef het deze zaterdag. Alle andere zeven wedstrijden werden gewonnen. De U14 had pas één keer gewonnen dit seizoen en waren dus toe aan de tweede overwinning. 56-36 werd het tegen Batouwe uit Bemmel.

De dames van de U18 wonnen van Risne Stars uit Rijssen. 58-22 betekende alweer de vierde zege van het seizoen. De U18 jongens hebben pas eenmaal verloren en wonnen ook nu weer ruim100-45 werd het tegen Joy M. De komende drie wedstrijden staat de top drie op het programma voor dit team. De U20 blijft ongeslagen ook van de Black Stars werd gewonnen, 95-43. De wintertitel komt in het zicht. Heren 2 won ook van de Black Stars uit Rhenen, 52-43 was de uitslag. Dames 1 blijft ongeslagen, ook van Twello / Isala werd gewonnen met 69-13. Het slotwoord was aan heren 1.
Ook zij blijven ongeslagen en wonnen met 105-67 van de nummer 3 Nimma Gemina.


Basketiers H2.

 

Drie teams van Baskieters’71 nog zonder puntverlies

Zowel dames 1 als heren 1 van Basketiers ’71 is deze competitie nog zonder puntenverlies.
De dames hebben alle vijf wedstrijd tot nu gewonnen en de heren de eerste zes wedstrijden.
De dames wonnen met 79-48 van Arriba uit Enschede en de heren met 84-67 van de Tower Jumpers uit Barneveld. Het oudste jeugdteam, jongens onder 20 jaar won zaterdag de 6e wedstrijd op rij in de competitie. Ditmaal werd BCE uit Ede verslagen met 83-54.

De U16 is nog op zoek naar de eerste zege van het seizoen. Ook de zesde wedstrijd werd afgelopen zaterdag verloren. 14-122 tegen de Tower Jumpers. In het nieuwe kalenderjaar wordt het team opnieuw ingedeeld en dan zijn er wellicht meer kansen op een overwinning.
Het jongste team is de U12, een leuk enthousiast team. Zij wonnen alweer voor de vierde keer dit seizoen. Nu met 59-8 van WIK uit Velp. De U14 heeft het lastig en verloor zaterdag met 25-60 van de Tower Jumpers. Zij blijven voorlopig staan op 1 overwinning. Dames van de VU 18 waren heel dicht bij de zege zaterdag, waar vorige week met twee punten verschil werd gewonnen, werd nu met 1 punt verschil verloren van Batouwe uit Bemmel. Tot slot verloor dames 2 met 26-43 van Hanze Stars uit Zutphen.

Volgende week 9 uitwedstrijden voor de verschillende teams.

 

7 overwinningen en 1 nederlaag voor de Basketiers ‘71

Het speelweekend begon al op vrijdagavond 27 oktober. Die avond speelde dames 1 een uitwedstrijd in Almelo tegen de Uitsmijters. Een spannende wedstrijd waar de dames uiteindelijk pas in het vierde kwart een gaatje wisten te slaan. Met 37-46 werd gewonnen van de medekoploper. Daarmee staan de dames nu ongeslagen bovenaan na 4 wedstrijden.
Op zaterdag speelde U12 al vroeg een wedstrijd in Arnhem en met 26-57 werd er gewonnen van de Eagles. Vervolgens speelden dames 2 ook in Arnhem tegen de Arnhem Eagles. Na een ruime voorsprong werd het uiteindelijk nog spannend maar ook zij wisten te winnen met minimaal verschil 41-42.

Heren 1 won hun 5e wedstrijd, ditmaal met 29-68 in Bemmel tegen Batouwe. Ook in Bemmel, speelde de U16 tegen hun leeftijdgenoten van Batouwe. Dat werd een stevige nederlaag 110-13. Het team is nog op jacht naar de eerste overwinning van het seizoen en die gaat er vast nog komen. De dames U18 speelden in Hengelo Overijssel een hele spannende wedstrijd. Een hele ruime voorsprong werd nog bijna weggegeven maar er werd gewonnen met 49-51. Heren speelden tegen het studententeam uit Nijmegen, Trajanum. Met 44-49 gingen de twee punten mee naar Zevenaar. Als laatste team dit weekend speelde de U20 in Rhenen tegen de Black Stars. De overwinning kwam geen moment in gevaar. Met 24-83 won dit team ook de vijfde wedstrijd van het seizoen. Kortom een succesvol weekend waarbij de U18 en U14 niet hoefden te spelen. Volgende week een vol speelweekend in sporthal Heerenmaten met 8 wedstrijden op het programma.


Basketiers U20 tegen Black Stars.

 

Slechts 3 zeges in een emotioneel speelweekend voor de Basketiers ‘71

Op zaterdag 7 oktober stonden er 9 thuiswedstrijden op het programma. Een emotionele zaterdag omdat bij de wedstrijden van dames 1 en 2 werd stilgestaan bij het overlijden van een gewaardeerd staflid van de dames afgelopen zomer.

Voor de meeste teams stonden er wedstrijden op het programma tegen sterkere teams. Dat bleek uiteindelijk ook wel uit de meeste resultaten. De zaterdag begon met twee nederlagen voor de U12 tegen Arnhem Eagles met 20-51 en de U14 tegen Unlimited (Elst) met 24-84. Vervolgens won de U20 ook de vierde wedstrijd van het seizoen. Met 93-52 werden de Wildcats teruggestuurd naar Nijmegen. De jongens liggen op koers voor het winterkampioenschap. Gelijktijdig speelden de dames van de VU18 tegen Landstede ZAC uit Zwolle. De nederlaag tegen de koploper was stevig 28-82. De mix U18 was nog ongeslagen en speelden tegen Batouwe uit Bemmel die ook nog niet verloren hadden. Voordat het laatste kwart begon stonden ze met 15 punten voor maar in de slotseconde werd uiteindelijk toch verloren met 70-72.

Dames 2 speelden pas hun tweede wedstrijd van het seizoen, dit keer tegen de Twente Buzzards uit Hengelo. Met 25-59 gingen de 2 punten mee naar Hengelo Overijssel. Dames 1 won ook de tweede wedstrijd van het seizoen. Met 52-40 werd gewonnen van VUAS uit Dronten. Heren 2 mocht als laatste op deze zaterdag aantreden. Tegen de Arnhem Eagles maakten ze het nog even heel spannend maar uiteindelijk werd gewonnen met 66-64.


Basketiers D2 tegen Twente Buzzards..

De bal stuitert weer bij de Basketiers ’71

Het basketbalseizoen is weer begonnen. Met 10 teams starten we in verschillende leeftijdsklassen aan de competitie. 6 jeugdteams, 2 damesteams en 2 herenteams. Voor de meeste teams stond afgelopen weekend de tweede speelronde op het programma. Op vrijdagavond wonnen de heren 2 hun eerste wedstrijd in Wageningen bij Sphinx met 42-52. Voor heren 1 stond de tweede wedstrijd op het programma. Na de thuisoverwinning op Challenge werd nu in Wageningen gewonnen van Pluto met 43-86. De U14 verloor van Pluto met 52-35 en de U16 werd op een flinke nederlaag getrakteerd. In Doetinchem werd met 97-9 verloren van BeCeGe. Zowel de U18 vrouwen als de U18 mix speelden een thuiswedstrijd. En beide teams wonnen hun wedstrijd.
De dames speelden een pittige wedstrijd tegen de Uitsmijters uit Almelo. Met 67-55 bleven de punten in Zevenaar, een mooi herstel na de nederlaag van vorige week. De U18 mix speelde tegen Arnhem Eagles, in een spannende wedstrijd werd uiteindelijk met 69-50 gewonnen.

 

U12 en Heren 1 van de Basketiers ’71 kampioen!!

Zaterdag 8 april stond vet gedrukt in de agenda’s van veel spelers van de Basketiers ’71.
Deze zaterdag speelden zowel de U12 als Heren 1 hun kampioenswedstrijd. Beide teams waren inmiddels kampioen maar de festiviteiten stonden voor deze dag gepland. Om kwart voor 11, zat de tribune helemaal vol met ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes voor de tip-off van de wedstrijd van de U12 tegen de Arnhem Eagles. Uiteraard stond er veel spanning op de wedstrijd met uiteindelijk kon met 64-53 ook de negende wedstrijd van het seizoen gewonnen worden. Alle reden om een groot feest te vieren.


Toppers van de U12.

Om half 4 speelden heren 1 hun kampioenswedstrijd tegen de nummer 2 van de competitie, Wildcats uit Nijmegen. Omdat de Wildcats vorige week hadden verloren van de nummer 3 werd Basketiers ’71 zonder te spelen kampioen. De zaal was omgetoverd in kampioenssferen met spandoeken, opzwepende muziek en een officiële opkomst van het team De gasten uit Nijmegen deden hun sportieve plicht en maakten er een echte wedstrijd van. Uiteindelijk won de kampioen met 90-81 en daarmee was het feest compleet.


Basketiers H1.

Ook voor de U14 stond en een kampioenswedstrijd op het programma, deze werd helaas verloren van WIK uit Velp. Maar het team is officieus kampioen en volgende week is er een herkansing tegen de Hanze Stars, bij winst is het team officieel kampioen.

Inmiddels zijn wij weer begonnen met trainingen voor kinderen van 8-12 jaar. Kijk op onze website voor meer informatie hierover. Een paar keer meetrainen kan altijd en dan kun je ervaren hoe leuk en sociaal basketbal is.

 

Jongste teams van de Basketiers ‘71 blijven winnen.

Het basketbalseizoen nadert voor veel teams zijn ontknoping. De meeste teams moeten nog 4-5 wedstrijden spelen. De U12, het jongste competitie spelende team won ook de zesde wedstrijd van het seizoen, ditmaal met 52-31 van Nimma Gemina uit Nijmegen. Met nog vier wedstrijden te spelen en vier punten voorsprong op de nummer twee kan het seizoen erg mooi eindigen. Ook de U14 won in het weekend van 17 maart van Nimma Gemina. 60-35 was de uitslag. Ook zij staan 4 punten voor op de nummer 2 met 4 wedstrijden te spelen.

De U16 speelden een thuiswedstrijd tegen Joy M uit Malden. Met 69-41 werd de vierde overwinning van het seizoen gepakt. De kans op de titel is erg klein. De dames van de U18 beleven een moeizaam seizoen, ditmaal werd met 31-47 verloren van de Orca’s uit Urk. De dames blijven op 1 overwinning steken met nog vier wedstrijden te spelen. De jongens van de U18 speelden een spannende wedstrijd tegen Arnhem Eagles. Met nog 20 seconden te spelen was de stand gelijk maar uiteindelijk werd met 63-59 gewonnen. Het team staat 2e met nog een kleine kans op de titel met vier wedstrijden te spelen.


Basketiers U16 tegen Joy Malden.

De jongens van de U20 blijven op titelkoers liggen. 80-50 was de overwinning op de Jugglers uit Enschede. De wedstrijd van komend weekend kan doorslaggevend zijn in de titelstrijd als de jongens de uitwedstrijd spelen tegen de nummer 2 uit Zeewolde, De Snipers. Heren 2 speelden op vrijdag avond al een uitwedstrijd tegen Sphinx uit Wageningen met 42-52 werd de overwinning behaald. Het team staat derde met drie wedstrijden te spelen is de kans op titel erg klein geworden. Komende weekend spelen zij de derby tegen de Pigeons uit Duiven, de nummer 2 in de competitie.

Dames 2 won overtuigend van de Arnhem Eagles met 54-17, zij moeten nu nog 6 wedstrijden spelen en staan in de middenmoot. Dames 1 speelden thuis tegen de koploper Orca’s uit Urk, helaas werd verloren met 46-50, daarmee blijft het team 2e in de stand. Het slotstuk was voor de heren. De trotste koploper won uit in Rhenen met 33-77 van de Black Stars. Met vier wedstrijden te spelen kan op zaterdag 8 april het kampioenschap binnengehaald worden.

Inmiddels zijn wij weer begonnen met trainingen voor kinderen van 8-12 jaar. Kijk op onze website voor meer informatie hierover. Een paar keer meetrainen kan altijd en dan kun je ervaren hoe leuk en sociaal basketbal is.

 

Koplopers van Basketiers ‘71 pakken alle drie belangrijke zege.

Voordat de wedstrijden op 4 maart begonnen stonden 4 teams van de Basketiers op de eerste plek in de stand. Aan het eind van de dag stonden drie teams na een zege nog altijd op de eerste plek. De U12 mocht deze zaterdag beginnen en deed dat met een overwinning op Unlimited uit Elst. Met een zege van 61-40 werd de koppositie verstevigd. De jongens van de U20 stonden samen met De Snipers uit Zeewolde op de eerste plek. Een heuse topper dus in Heerenmaten.
De jongens lieten er geen gras over groeien en maakten er vanaf de eerste seconde een spannende strijd van. Uiteindelijk werd met 87-65 gewonnen en zijn de jongens nog als enige ongeslagen.

Heren 1 speelde eveneens een topper. Zij speelden in Nijmegen tegen de nummer twee van de competitie. Met 58-77 werd gewonnen van de Wildcats. Daarmee werd de voorsprong vergroot naar 8 punten waarbij de ploeg uit Nijmegen 1 wedstrijd minder heeft gespeeld. Ook de U14 begon als koploper aan hun wedstrijd tegen medekoploper Unlimited. Helaas werd dit de eerste nederlaag van de U14, 37-63. Maar in de stand staat het team er nog uitstekend voor.
De U16 speelden een wedstrijd tegen WSV uit Apeldoorn, na twee ongelukkige nederlagen werd deze keer wel gewonnen, ditmaal met 66-53.

De dames van de U18 speelden tegen de ongeslagen koploper Peatminers uit Vriezenveen. Met 27-97 werd een stevige nederlaag geïncasseerd. Dames 2 trad aan tegen VUAS uit Dronten. Met 41-68 werd verloren en het team blijft op de derde plek staan. Tot slot speelden heren 2 tegen de Wildcats in Nijmegen. Met 63-72 werden de punten meegenomen naar Zevenaar en klom het team naar de gedeeld twee plek.

Inmiddels zijn we weer aan het proberen een U10 team te formeren. Ben je geïnteresseerd in basketbal en wil je eens kijken bij een wedstrijd of training kijk dan even op onze website voor de wedstrijden en trainingen.

 

Heren 1 van Basketiers ’71 blijven de zegereeks verlengen.

Het seizoen van de heren van Basketiers ’71 begon in september met een nederlaag. Dit bleek een zeldzame nederlaag want de 14 wedstrijden daarna werden allemaal gewonnen. Het team staat dan ook op de eerste plek met 28 punten uit 15 wedstrijden. Ook afgelopen zaterdag werd weer ruim gewonnen, ditmaal met 59-91 in Wijchen van Wyba. De komende weken wordt even niet gespeeld maar op zaterdag 4 maart staat in Nijmegen de topper tegen nummer 2 de Wildcats op het programma. Brengt deze wedstrijd de spanning terug in de competitie of lopen de heren verder uit…

Maar liefst vier teams speelden een uitwedstrijd in Zutphen tegen Hanze Stars. Zowel de U12 als de U14 wist te winnen van hun leeftijdgenoten. Met respectievelijk 31-52 en 42-67 gingen de punten mee naar Zevenaar. Beide teams staan ongeslagen bovenaan in de competitie. De U16 verloor vorige week met 1 punt verschil en deze week was het weer spannend maar ook dit keer werd met een klein verschil verloren van de Hanze Stars, 60-54. Tot slot speelden dames 2 ook in Zutphen. Zij verloren van het eerste team van Hanze Stars 54-38. Voor heren 2 stond een uitwedstrijd in Bemmel op het programma. De heren verloren onnodig van Batouwe met 61-56. Door twee nederlagen in de laatste drie wedstrijden zakt het team naar de derde plek.  Dames 1 speelden een wedstrijd in Harderwijk en wonnen daar met 22-86. Ze staan daarmee stevig op de tweede plek in de competitie. 

Na de carnavalsvakantie gaan we beginnen met een training voor jongens en meisjes vanaf 8 jaar voor een U10 team. Deze kinderen trainen op dinsdagavond in zaal Schilderspoort. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met jeugdzaken@basketiers.nl.


Basketiers U14 bij Hanze Stars in Zutphen.

 

U12 Basketiers ’71 starten met een mooi zege.

Als u de artikels over de Basketiers ’71 een beetje heeft gevolgd dan weet u dat vanaf september is gebouwd aan een team voor de jongste jeugd. Waar we in september begonnen met 2-3 kinderen hebben in een korte tijd een team van 9-10 kinderen samengesteld. Zaterdag 21 januari 2022 was het dan zover en konden de jongens en meisjes om half 11 beginnen aan hun allereerste wedstrijd. De tegenstander was Arnhem Eagles. Uiteraard was iedereen gespannen, want een wedstrijd is wat anders dan een training. Veel ouders en andere familieleden op de tribune, voor het eerst in een wedstrijdtenue en echte scheidsrechters. De hele wedstrijd was het stuivertje wisselen wie er voor stond. Maar uiteindelijk werd de allereerste wedstrijd gewonnen met 40-38. Gefeliciteerd.


Basketiers U12.

Deze zaterdag stonden er meer wedstrijden op het programma. De U14 won met 76-16 van de Arnhem Eagles, De U16 verloor met 59-78 van Wyba uit Wychen. De U18 wist te winnen van de leeftijdgenoten van Hanze Stars, 79-48. De jongens van de U20 begonnen de tweede helft van de competitie overtuigend met een 98-58 zege tegen Ceres uit Emmeloord. De dames van de U18 speelden als enige een uitwedstrijd. Ditmaal in Apeldoorn en helaas werd verloren met 63-23.

Alle vier de seniorenteams speelden een thuiswedstrijd. Heren 2 won met 114-38 van Joy Malden en blijven op de twee plek staan. Dames 2 won in de laatste seconde van Isala-Twello met 50-48. Heren 1 won ook ruim van Joy Malden, 102-39. Daarmee staan de heren op de eerste plaats op de ranglijst. Tot slot won dames 1 van Sphinx uit Wageningen met 76-18. Dit betekent 8 overwinningen in 10 wedstrijden in het eerste volledige speelweekend van 2023.

 

Nieuwsbrief en verenigingsuitje

Hij is er weer, de Basketiers nieuwsbrief met de laatste info van Basketiers'71!

Ook weer terug van weggeweest is ons verenigingsuitje.
Op zondag 15 januari 2023 om 16.00 uur speelt Yoast United een competitiewedstrijd tegen Landstede Hammers. Deze wedstrijd wordt gespeeld in Bemmel en willen we als vereniging gaan bezoeken. Meer info en een overzicht van de kosten vind je in de nieuwsbrief.

Aanmelden kan tot uiterlijk 8 januari 2023 via onderstaande link.

Aanmeldformulier verenigingsuitje 2023

 

 

6 zeges op een koninklijk getinte dag bij Basketiers ‘71

Zaterdag 10 december, bijna anderhalf jaar nadat de Basketiers ’71 haar 50e verjaardag vierde, was er een heel bijzonder moment in de kantine van sporthal Heerenmaten. In verband met de coronapandemie zijn alle feestelijkheden destijds geannuleerd. Maar vandaag ontving de vereniging uit handen van burgemeester Van Riswijk de koninklijke erepenning. Bijzonder eervol natuurlijk om dat als relatief kleine vereniging te mogen ontvangen van Zijne Majesteit de Koning. De uitreiking werd met een groep leden en oudleden gevierd.

Maar ondertussen werd er in de sporthal ook gewoon gebasketbald. Daar staan we per slot van rekening voor. Acht wedstrijden werden er gespeeld en daarvan werd er zes gewonnen. De dames van de U18 verloren van de koploper Peatminers uit Vriezeveen met 35-86 en de U14 verloor van BeCeGe uit Doetinchem met 39-55. De jongens van de U16 en de U18 wonnen van respectievelijk VBV Veenendaal en Batouwe Bemmel. 76-44 en 59-56. De jongen van de U20 speelden een spannende wedstrijd tegen de nummer 2. De jongens streden voor elk punt en wonnen de wedstrijd met 69-64 en blijven hierdoor 3e. Zowel heren 1 als dames 1 speelden tegen Sphinx uit Wagening. Dit team bestaat uit nationale en internationale studenten van de Wageningen Universiteit. Beide wedstrijden werden gewonnen. De heren met 75-49 en de dames met 64-46. Tot slot was er ook nog een heuse derby. Heren 2 won met 62-53 van de Pigeons uit Duiven.

Zevenaar post

MU16 van de Basketiers ’71 wordt winterkampioen

Zondagochtend 4 december 2022 stond vet gedrukt in de agenda bij de spelers van de U16 van de Basketiers ’71. Dit was namelijk de eerste dag dat het team winterkampioen kon worden.
Omdat concurrent Batouwe op zaterdag niet wist te winnen kon het jongensteam van de Basketiers ’71, aangevuld met 1 meisje, in Arnhem kampioen worden. Daarvoor moest gewonnen worden van de Arnhem Eagles. Die overwinning kwam eigenlijk geen moment in gevaar.
Het team ging voortvarend van start en stond met rust al met 9-31 voor. Uiteindelijk werd met 26-76 gewonnen en werd het team winterkampioen. Bij basketbal spelen de jeugdteams een competitie van september t/m december en vervolgens worden de teams in januari opnieuw maar dan op sterkte ingedeeld voor de tweede helft van het seizoen. Dan wordt gespeeld om het echt kampioenschap. Het team won 8 van de 9 wedstrijden en speelt volgende week zaterdag nog de laatste wedstrijd.


Team MU16 Basketiers kampioen!

 

6 wedstrijden 5 zeges voor de Basketiers ‘71

Op zaterdag 19 november speelden 6 teams van de Basketiers ’71 een thuiswedstrijd. Om 14.00 uur begonnen zowel de jongens als de dames van de U18 aan hun wedstrijd. De dames traden aan tegen de koploper van hun competitie. Dat zijn de Peatminers uit Vriezenveen. Omdat de dames in een competitie spelen met alleen damesteams moet dit jaar veel gereden worden. Vriezenveen - Zevenaar is toch bijna 70 kilometer. Al snel bleek de koploper een maatje te groot. Met een zege van 23-73 gingen de punten mee naar Vriezenveen. Op het andere veld speelden de jongens van de U18 tegen het team van de Wildcats uit Nijmegen. De jongens boekten hun eerste overwinning van het seizoen. Met 47-39 werd gewonnen van de nummer 3.

Vervolgens was het de beurt aan de jongens (en 1 meisje) van de U16. Zij speelden ook tegen de Wildcats uit Nijmegen. Bij een zege is het team bijna niet meer te achterhalen en kunnen winterkampioen worden. Die zege kwam er en dit keer met 65-32. Dit betekent met nog twee wedstrijden te gaan dat 1 zege voldoende is om kampioen te worden. Dit kan op zondag 4 december gebeuren in Arnhem tegen de Arnhem Eagles. Op het andere veld speelden heren 1 tegen de Black Stars uit Rhenen. Met 85-49 werd ruim gewonnen en blijft het team in het spoor van de koploper uit Nijmegen, de Wildcats.

In het laatste blok speelden heren 2 hun wedstrijd tegen Sphinx uit Wageningen. Door een 74-36 overwinning blijven de heren stevig op de derde plek in de competitie. Dames 1 speelden een moeizame wedstrijd tegen Landstede ZAC uit Zwolle. Het spel ging lang gelijk op en het was stuivertje wisselen wie er voor stond. Uiteindelijk bleef de zege in Zevenaar met 49-39. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen de koploper, De Orca’s uit Urk, op het programma.

In het nieuwe kalenderjaar zal er worden begonnen met een U12 team. Dit team traint inmiddels 2 keer in de week en is klaar voor de competitiestart. Als je nou geïnteresseerd bent om ook eens te basketballen in welk team dan ook. Kijk dan even op onze website voor meer informatie.


U16 tegen Wildcats

Eikeltjes toernooi basketiers '71, garantie voor sportiviteit en gezelligheid"

Zondag 6 november was het dan eindelijk weer zo ver. Het zevende Eikeltjestoernooi van de Basketiers ’71 kon worden gehouden. De beker heeft twee jaar in de kast moeten blijven staan in verband met de coronaperikelen. Maar zondagmiddag om 13.30 uur stonden 7 recreantenteams in zaal te trappelen om te beginnen. Twee teams van de Basketiers, een team uit Twello, team Burger uit Arnhem, BeCeGe uit Doetinchem, Pigeons uit Duiven en Pytheas uit Winterswijk.

Zeven teams, dat betekent zes wedstrijden van 17 minuten verdeeld over twee velden in sporthal Heerenmaten. Het feit dat het een recreantentoernooi is betekent niet dat er ook recreatief gespeeld wordt. Dat wil zeggen, sportiviteit en gezelligheid staat hoog in het vaandel, maar de wil om te winnen is er weldegelijk. Er waren herenteams maar ook mixteams en de spelregels waren enigszins aangepast.

Na drie wedstrijden werd er een shoot-out gespeeld. Deze werd gewonnen door Marrit Slebus van team Burgers. Uiteindelijk werd de beker gewonnen door Phytheas uit Winterswijk.
Zij wisten 5 van de wedstrijden te winnen. Tweede prijs was een prooi voor de Pigeons en brons was voor Team Burger. Al met al een zeer geslaagde middag voor de recreanten. Het was door omstandigheden twee jaar geleden maar volgend jaar staat er wederom een Eikeltjestoernooi op de planning. Daarover zijn de afspraken na afloop in de kantine al gemaakt.

 

Mooie resultaten op volle speelzaterdag Basketiers ‘71

De eerste wedstrijd van het weekend werd al gespeeld op vrijdagavond. Daar traden de dames van het eerste team aan tegen Landstede uit Zwolle. De dames gaven het goede voorbeeld en wonnen met 28-48. Ze lijken hiermee klaar voor de uitwedstrijd van volgende week tegen de koploper, de Orca’s uit Urk. Op zaterdag speelden de jongens van de U18 en U16 beiden een uitwedstrijd in Nijmegen tegen de Wildcats. De jongens van de U16 behouden hun ongeslagen status en wonnen ook de 6e wedstrijd van het seizoen. 25-64 was de afgetekende uitslag. De jongens van de U18 hadden het moelijker. Ondanks het feit dat ze flink tegenstand wisten te bieden werd verloren met 70-56. Daarmee wacht het team nog op de eerste overwinning van het seizoen.

Behalve drie uitwedstrijden waren er ook nog 5 thuiswedstrijden in sporthal Heerenmäten. Om half twee begonnen de dames VU18 aan hun wedstrijd tegen de Batouwe. Een spannende wedstrijd waarbij het continu het ene en dan weer het andere team was dat voorstond. Na het vierde kwart was het uiteindelijk het team uit Bemmel dat met de punten naar huis ging. 49-53. Gelijktijdig speelden op het andere veld dames 2 tegen BCE uit Ede. De dames wonnen voor de derde keer dit seizoen hun wedstrijd. Ditmaal met 49-44. Zij staan hiermee op de gedeelde tweede plek in de competitie. Daarna was het de beurt aan de jongens MU20. Ook zij speelden tegen BCE uit Ede. De jongens wonnen voor de tweede keer dit seizoen ruim van BCE. Dit keer 92-70. Daarmee hebben ze nu 3 van de 6 wedstrijden gewonnen.

Op het andere veld speelden heren 1 tegen Wyba uit Wijchen. In een af en toe pittige wedstrijd werd wel gewonnen, 71-50. De heren staan gedeeld 2e achter de Wildcats uit Nijmegen. En dat is de tegenstander van volgende week. Die wedstrijd, een echte topper, is volgende week om 15.15 uur te zien in sporthal Heerenmäten. Het slotakkoord was aan heren 2. Zij speelden tegen Batouwe 4. Ook deze wedstrijd werd gewonnen door de Basketiers. 75-52 was de uitslag en daarmee klom het team naar de 3e plek in de stand. Al met al een prima speelweekend met 6 overwinningen in 8 wedstrijden. En volgend weekend spelen zowel dames 1 als dames 2 tegen de koploper.

In het nieuwe kalenderjaar zal er ook worden begonnen met een U12 team. Dit team traint inmiddels 2 keer in de week en is klaar voor de competitiestart. Als je nou geïnteresseerd bent om ook eens te basketballen. Kijk dan even op onze website voor meer informatie.

 

 

Vier wedstrijden, vier overwinningen Basketiers ‘71 

In het weekend van 15-16 oktober stonden slechts vier wedstrijden op het programma voor de Basketiers’71. Zij speelden allemaal een uitwedstrijd en namen alle vier de punten mee naar Zevenaar. Een mooi resultaat met een vrij speelweekend voor de boeg. Op vrijdagavond gingen de dames op bezoek bij Sphinx uit Wageningen. In het eerste kwart kon het team uit Wageningen de dames van de Basketiers nog bijbenen maar in de overige drie kwarten werd het kwaliteitsverschil duidelijk. Uiteindelijk werd met 46-61 gewonnen. Topscorer aan de kant van de Basketiers was Myra Berkel met 25 punten, waaronder 1 driepunter.

Op zaterdag speelden zowel dames 2 als de jongens van de MU20 hun wedstrijd in Ede tegen BCE’78. De jongens hadden vorige week hun eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen en begonnen vol vertrouwen aan het nog puntloze team ut Ede. Ze schoten uit de startblokken en al snel werd duidelijk dat de overwinning vandaag behaald zou worden. Het was nog even de vraag of de 100 punten grens behaald zou worden. Uiteindelijk werd het 61-112. Aansluitend speelden Dames 2 op hetzelfde veld. Beide teams hadden pas 1 zege behaald deze competitie. De teams waren aan elkaar gewaagd en bijna de hele wedstrijd stond het team uit Ede voor, maar uiteindelijk werd met 51-53 gewonnen door de Basketiers ’71.  

In Malden speelde Joy M tegen de jongens van de MU16. Dit team van de Basketiers had de vier voorgaande wedstrijden allemaal gewonnen. Dus aan vertrouwen geen gebrek. Via tussenstanden van 2-10, 4-16 werd de rust bereikt met 20-24. In de tweede helft scoorden beide teams er op los maar de overwinning kwam eigenlijk nooit in gevaar. 39-51 was het uiteindelijke resultaat. 

In het nieuwe kalenderjaar zal er naar verwachting ook worden begonnen met een U12 team. Dit team traint inmiddels 2 keer in de week en is klaar voor de competitiestart. Als je nou geïnteresseerd bent om ook eens te basketballen. Kijk dan even op onze website voor meer informatie. 


MU20 tegen BCE.

 

Speelzaterdag 9 oktober 2022

Op zaterdag 1 oktober speelden alle 9 teams van de Basketiers’71 hun tweede thuiswedstrijd van het seizoen. Vanaf 11 uur was de sporthal weer ingericht voor 9 spannende wedstrijden.
Zoals altijd begint het jongste team. In dit geval is dat U14, zij wisten hun derde wedstrijd van het seizoen niet om te zetten in een overwinning. Met 41-53 werd verloren van Give & Go uit Aalten. Met twee overwinningen in de eerste drie wedstrijden is het seizoen prima begonnen. De jongens van de U16 wisten ook hun derde wedstrijd van het seizoen te winnen. Deze keer werd ruim gewonnen van de Batouwe uit Bemmel. 74-41. 3 overwinningen in 3 wedstrijden, meer dan uitstekend.

De jongens van de U18 speelden hun derde wedstrijd van het seizoen. Ook deze derde wedstrijd werd verloren. WSV uit Apeldoorn nam de punten mee na een overwinning 32-55. De dames van de U18 hoopten na twee nederlagen de eerste overwinning te behalen. Dit moest gebeuren tegen Landstede Basketbal uit Zwolle. In een spannende en gelijk opgaande wedstrijd werd met 52-47 gewonnen.  


Dames U18 in actie tegen Landstede Basketbal.

De jongens van de U20 wachten nog op hun eerste overwinning. Helaas ging ook hun derde wedstrijd verloren. Opnieuw werd met een relatief klein verschil verloren, ditmaal met 55-66 van The Jugglers uit Enschede. Dames 2 wist hun tweede wedstrijd om te zetten in een overwinning 61-24 werd gewonnen van de Arnhem Eagles. Heren 2 volgde het goed voorbeeld en won met 67-55 van de Black Stars uit Rhenen. Met twee overwinningen in twee wedstrijden is het seizoen goed begonnen.

Heren 1 speelde een wedstrijd met twee hele verschillende helften. Bij de rust van de stand 42-42 tegen Challenge uit Beuningen, maar in de tweede helft werd het verschil gemaakt. Met 89-61 bleven de punten in Zevenaar. Tot slot speelden de dames 1 tegen de Orca’s uit Urk. Vorig seizoen streden deze teams tot de laatste dag om de titel. Destijds werd het team uit Urk kampioen.
Tijd voor revanche, maar helaas ging de overwinning deze keer mee naar Urk. 47-52 was het minimale verschil. Kortom het zal weer een spannend seizoen worden.

In het nieuwe kalenderjaar zal er naar verwachting ook worden begonnen met een U12 team.
Dit team traint inmiddels 2 keer in de week en is klaar voor de competitiestart. Als je nou geïnteresseerd bent om ook eens te basketballen. Kijk dan even op onze website voor meer informatie. 

 

Speelzaterdag 17 september

Bijna 4 maanden na de laatste wedstrijden werd er zaterdag 17 september weer gebasketbald in sporthal Heerenmaten. Basketiers ’71 begint het seizoen 2022/2023 met 9 teams aan de competitie.
 Vijf jeugdteams en vier seniorenteams. Misschien dat in januari nog een extra jeugdteam mee gaat spelen. Wij zullen weer proberen iedere week verslag te doen van de wedstrijden om jullie zo op de hoogte te houden van prestaties en wellicht enthousiast te maken voor de basketbalsport.

Het spits werd afgebeten door de U14. Het jongste team van de vereniging. Zij speelden meteen een derby tegen de Pigeons uit Duiven. Met een overwinning van 77-27 werd uitstekend begonnen aan het seizoen. Daarna was het de beurt aan de jongen van de U20. Zij speelden een spannende wedstrijd tegen de Tower Juitmpers uit Barneveld. Het verschil in de score werd meteen in het begin gemaakt en de jongens waren niet in staat om de achterstand goed te maken. Met 60-71 werd verloren. Gelijktijdig speelden op het andere veld de U18 jongens tegen Pluto uit Wageningen. Ook zij konden het seizoen niet beginnen met een overwinning. Met 40-75 werd het een valse start van het seizoen.

De jongens van de U16 behaalden een knappe overwinning tegen Joy M uit Malden. Met 65-49 werd gewonnen en het seizoen goed begonnen. Dames 2 speelden tegen de Hanze Stars. Het team is een mix van dames 1 en de oudste jeugd van vorig seizoen. Met 27-76 ging de overwinning naar de dames uit Zutphen. Het team van heren 2 is nagenoeg hetzelfde team als vorig seizoen. Een ingespeeld team dus, dat de competitie dan ook begon met een mooie 60 -47 overwinning tegen Pluto uit Wageningen. Ook heren 1 is bijna ongewijzigd ten opzichte van vorig seizoen. Helaas kon het team niet met een overwinning beginnen aan het seizoen. Met 55-59 werd verloren van de Arnhem Eagles. Tot slot het team van de dames 1. Dit team heeft een aantal speelsters verloren. Desondanks werd de competitie prima begonnen met een klinkende 64-30 tegen Rebound ’73 uit Harderwijk

 

Start nieuw basketbalseizoen

Na een vakantiestop kunnen we eindelijk weer beginnen met het nieuwe basketbalseizoen!
Klik hier voor een overzicht voor de trainingen in de komende periode.

Wij wensen iedereen veel plezier bij de trainingen en wedstrijden!

Go Basketiers!!

 

Jongens van de Basketiers ’71 U16 zijn kampioen!

Zaterdag 7 mei was voor een aantal teams van de Basketiers ’71 de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Voor de MU16 was het een hele bijzondere wedstrijd. De jongens waren inmiddels zeker van het kampioenschap, maar deze zaterdag stond de kampioenswedstrijd op het programma.
Een wedstrijd tegen de nummer 2 van de competitie, de Wildcats uit Nijmegen. De tribune was heel goed gevuld met ouders, opa’s en oma’s en andere familieleden. De Wildcats waren niet uit Nijmegen gekomen om mee te doen aan het feestje en speelden een fanatieke wedstrijd. Ze namen al snel een grote voorsprong. In het vierde kwart leek het er op dat de Basketiers de spanning van zich afgespeeld hadden en kwamen terug in de wedstrijd. Uiteindelijk ging de overwinning met 40-45 naar Nijmegen, maar de beker, medailles en de bloemen waren voor de Basketiers ’71. Gefeliciteerd jongens! >> lees verder

 

Basketbal instuif en 3x3 basketbaltoernooi

Meld je aan via de QR-code op de flyer (klik op de afbeelding voor een vergroting).

       

 

Jongens van de Basketiers ’71 U16 zijn virtueel kampioen geworden!

Op zaterdag 9 april kon het U16 team als eerste kampioen kunnen worden bij de Basketiers ’71. Dit moest dan gebeuren in een wedstrijd tegen de Arnhem Eagles.
Bij winst kunnen de jongens alleen nog ingehaald worden door de Wildcats. Deze spelen echter met verloren rechten en kunnen daarom geen kampioen worden. Kortom een spannende wedstrijd met best wel wat druk.

De jongens lieten echter zien daar prima mee om te kunnen gaan. Ze zijn als team enorm gegroeid dit jaar. Eigenlijk kwam de zege geen moment in gevaar en werd vanaf de eerste minuut een voorsprong gepakt en die werd niet meer afgestaan. Met 71-53 werd de titel virtueel binnengehaald. Zaterdag 7 mei om 12.15 uur zal de kampioenswedstrijd worden gespeeld.
 >> lees verder

 

 

 

Zowel de dames als de heren van Basketiers`71 veroveren de koppositie

8 wedstrijden stonden er zaterdag 26 maart op het programma voor de verschillende teams van Basketiers ’71. Maar liefst 7 thuiswedstrijden en 1 uitwedstrijd.
De dames van de Basketiers draaien een prima seizoen. De ervaren selectie onder leiding van coach Edwin Daams had tot afgelopen zaterdag 10 van de 11 wedstrijden gewonnen. Daarmee stonden ze op een mooie tweede plaats achter het tweede team van de Orca’s uit Urk. 

Zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen het 3e damesteam van Urk op het programma. Deze wedstrijd werd redelijk eenvoudig gewonnen met 70-41. In de tussentijd werd duidelijk dat Orca’s 2 niet naar hun wedstrijd in Zutphen was gereisd. Daardoor werd de uitslag reglementair 20-0 voor de Hanze Stars. Met nog acht wedstrijden te gaan staan beide teams nu bovenaan.

Gelijktijdig speelden de heren van Basketiers hun wedstrijd tegen de Arnhem Eagles. De wedstrijd werd met 87-60 gewonnen en daardoor klom het team naar de eerste plek in de competitie. Echter wel met twee wedstrijden meer gespeeld dan de nummer 2 en 3. Heren 2 speelden zaterdag tegen Joy M uit Malden. De punten gingen mee naar Malden met een 43-50 zege. >> lees verder

 

6 thuiswedstrijden voor de Basketiers ‘71.

Zaterdag 12 maart stonden er 6 thuiswedstrijden en 1 uitwedstrijd op het programma bij de Basketiers’71 uit Zevenaar. De uitwedstrijd werd gespeeld door heren 1, zij speelden voor de tweede maal tegen de Black Stars uit Rhenen. Net als de thuiswedstrijd in oktober werd nu ook gewonnen. Ditmaal met 51-58 waarmee de tweede plaats niet in gevaar kwam. >> lees verder

       
 

Thuisteams Basketiers ‘71 pakken alle drie de volle winst.

Zaterdag 19 februari 2022 stonden 7 wedstrijden op het programma bij de Basketiers’71 uit Zevenaar.
In tegenstelling tot de afgelopen weken konden alle wedstrijden ook doorgaan.De corona heeft namelijk de afgelopen weken nog al wat roet in het eten gegooid. Drie teams speelden hun thuiswedstrijd in sporthal Heerenmäten en vier teams trokken de regio in. 
>> lees verder

 

 

 

Speelzaterdag 29 januari

Zaterdag 29 januari mocht er eindelijk weer in competitieverband gespeeld worden door de verschillende teams van Basketiers ’71.
Het weekend van 20 november was voor de meeste teams het laatste weekend waarin een wedstrijd was gespeeld.
Na de winterstop worden de jeugdteams opnieuw ingedeeld en dan meer op krachtniveau, dit zal er voor moeten zorgen dat
monsteruitslagen minder voorkomen. >> lees verder

 

 

 

50 jarig jubileumfeest gaat niet door

Door de huidige Corona-maatregelen gaat onze jubileum dag op Zaterdag 27 November 2021 helaas niet door. Als de maatregelen het weer toelaten gaan we uiteraard op zoek naar een nieuwe geschikte datum.

 

Tijd voor een feestje: 50 jaar Basketiers'71

Het begon allemaal op 25 februari 1971: de oprichtingsvergadering van Basketbal Club Zevenaar. Er wordt met twee teams gestart in sporthal Lentemorgen. Tijdens de eerste ledenvergadering op 1 juni 1971 wordt met een meerderheid besloten dat er gespeeld zal gaan worden in paarskleurige tenues. Er zijn ongeveer 50 leden dat jaar.Ondertussen kennen we deze basketballvereniging onder de naam Basketiers ’71, wordt er in het blauw gespeeld en is de thuishaven al sinds jaar en dag sporthal Heerenmäten. Dit jaar bestaat Basketiers 50 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden! >> lees verder

 

Speelweekend 2 oktober 2021

Zaterdag 2 oktober 2021, stonden er 4 thuiswedstrijden en 4 uitwedstrijden op het programma bij de Basketiers ’71. De jongens van de U16 en Heren 1 hadden een vrij weekend. Voor de meeste teams stond de derde wedstrijd al weer op het programma. Voor de dames van de U20 was het echter de eerste wedstrijd van het seizoen. Tegen de Twente Buzzards uit Hengelo Overijssel werd het ook meteen een spannende wedstrijd. De dames deden niet veel voor mekaar onder. Een achterstand van 17 punten werd nog bijna goed gemaakt maar uiteindelijk gingen de punten naar Overijssel 34-44. >> lees verder

 

Eerste basketball weekend seizoen 2021 -2022

Zaterdag 18 september 2021, na bijna een jaar konden er weer basketbalwedstijden worden gespeeld in sporthal Heerenmäten in Zevenaar. Het seizoen 2020-2021 bestond voor de meeste teams uit slechts 2-3 wedstrijden. Daarna gooide corona roet in het eten en gingen de sporthal, de competitie en de trainingen op slot. In een jubileumjaar extra zuur natuurlijk. Enkele teams hebben dit voorjaar in de buitenlucht getraind op het sportveld aan het Rembrandtplein maar voor veel teams begon de training eigenlijk pas weer na de zomervakantie. In de periode juni – juli is “onze” sporthal namelijk niet beschikbaar in verband met de eindexamens en de zaal waar we vaak naar uitwijken is ingericht als priklocatie. >> lees verder