Tijd voor een feestje: 50 jaar Basketiers ’71!

Het begon allemaal op 25 februari 1971: de oprichtingsvergadering van Basketbal Club Zevenaar. Er wordt met twee teams gestart in sporthal Lentemorgen. Tijdens de eerste ledenvergadering op 1 juni 1971 wordt met een meerderheid besloten dat er gespeeld zal gaan worden in paarskleurige tenues. Er zijn ongeveer 50 leden dat jaar.

Ondertussen kennen we deze basketballvereniging onder de naam Basketiers ’71, wordt er in het blauw gespeeld en is de thuishaven al sinds jaar en dag sporthal Heerenmäten. Dit jaar bestaat Basketiers 50 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden!

Hoeveel leden de vereniging in die 50 jaar heeft gehad weten we niet precies, maar het moeten er vele honderden zijn. Voor veel mensen heeft de club heel veel betekend en andersom hebben veel mensen heel veel voor de club betekend. Goed om daar samen bij stil te staan, herinneringen op te halen, samen terug te kijken, maar vooral ook om te vieren dat er al 50 jaar door heel veel jongens, meisjes, mannen en vrouwen met veel plezier wordt gesport, vriendschappen worden gesloten, talenten worden ontwikkeld, topprestaties worden geleverd en veel wordt gelachen. 

Op zaterdag 27 november 2021 organiseren we in sporthal Heerenmäten in Zevenaar een feestdag om dit bijzondere jubileum te vieren. We hebben geprobeerd om er een gevarieerde dag van te maken met voor elk wat wils. Het programma ziet er als volgt uit:

  • 11.00 – 13.00                  Clinic voor de jeugd tot en met 20 jaar van Basketiers’71. Deze clinic wordt verzorgd door
                                            de spelers van Yoast Unitedspelend in de Dutch Basketball League.
  • Vanaf 11.30                    ‘Op de koffie met Basketiers’: gezellig samenzijn voor iedereen met een Basketiers-hart
  • 13.00 – 14.00                 Pannenkoeken eten voor de deelnemers van de clinic
  • 14.00 – 16.30                 mix-toernooi voor alle leden en oud-leden van alle leeftijden
  • Vanaf 17.00                    Borrel en stamppotbuffet voor eigen rekening
  • Vanaf 19.30 – 23. 30      Feestavond voor leden en oud-leden vanaf 18 jaar

Dit alles gaan we natuurlijk omlijsten met foto’s, video’s, krantenartikelen, clubbladen etc. etc. Dus heb je materiaal, deel dat dan met ons. Je kunt ook jouw foto’s, filmpjes en mooie verhalen delen op ons digitale prikbord. Zo bouwen we samen een mooi digitaal plakboek.

We hopen natuurlijk op een grote opkomst, dus deel dit bericht alsjeblieft met zoveel mogelijk mensen met een Basketiers-verleden. Je kunt je aanmelden voor deze dag  via onderstaande link. Dit kan tot en met 20 november. Hier kun je ook aangeven aan welke onderdelen je mee wilt doen. Deelname is gratis, met uitzondering van het stamppotbuffet.

Aanmeldformulier jubileum activiteiten Basketiers’71

We verheugen ons er zeer op om iedereen te ontmoeten op 27 november. Heel graag tot ziens alvast!

Alles zal deze dag worden georganiseerd onder de op dat moment geldende coronaregels.
Dat betekent dat, zoals de regels nu zijn, voor het horecadeel in de kantine een QR codecheck zal gelden.