3x winst en 3x verlies Basketiers’71

Zaterdag 10-10-2020 betekende 6 thuiswedstrijden bij de Basketiers ’71. Vrijdagavond ervoor had dames 1 haar wedstrijd al gespeeld in Wageningen. Van SBA Sphinx werd met 69-55 verloren. Zaterdagmiddag 13.45 uur werd begonnen met de U12-2 tegen de Flip Stars uit Tiel. De punten gingen mee met de ongeslagen ploeg uit de Betuwe, 25-71. Op het andere veld speelde de U14 tegen Wyba uit Wijchen. Ook die wedstrijd ging verloren met 23-98. Een tegenstander die duidelijk een paar maatjes te groot was. Vervolgens was het de beurt aan de U12-1. Tegen de leeftijdsgenoten van de Arnhem Eagles kwam de zege geen moment in gevaar. 46-11 was het mooie resultaat van de jongste ploeg van de Basketiers. Heren 2 speelden gelijktijdig ook tegen Arnhem Eagles. Er zat heel lang een stunt in tegen de nog ongeslagen koploper. De heren konden het niveau prima bijhouden maar trokken uiteindelijk toch aan het kortste eind.46-53.

Het slotstuk waren de wedstrijden van de U18 en heren 1. Heren 1 won met 67-54 van Trajanum uit Nijmegen met 67-54. Drie wedstrijden en twee zeges tot nu toe voor de heren. Op het andere veld was de clash tussen de U18 en de jongens u18 van de Arnhem Eagles. Beide teams speelden pas hun twee wedstrijd van het seizoen nadat ze beiden de eerste hadden gewonnen. De U18 onder leiding van Edgar Jörissen en Edwin Daams trainen 3-4 keer per week  zowel binnen als buiten. Het team met een mix van u16 en u18 spelers spelen een fris en fanatiek spel dat leuk is om naar te kijken. Op donderdagavond werd een oefenwedstrijd tegen de Dedein uit Didam nog gewonnen. Ook afgelopen zaterdag werd na het eerste fluitsignaal  de tegenstander in een hoog tempo overrompeld. De zege kwam geen moment in gevaar hoewel de tegenstander er vol voor bleef gaan. Uiteindelijk werd gewonnen met 72-57. Voor de teams breekt nu een mini-break aan. 31 oktober gaan we verder met de competitie met maar liefst 9 thuiswedstrijden. Een echte Super Saterday.