Spannende wedstrijden bij de Basketiers ’71

Zaterdag 26 september, was het al weer speelronde drie voor de meeste teams van de Basketiers’71. Er stonden 8 thuiswedstrijden op het programma in sporthal Heerenmaten. Acht thuiswedstrijden en slechts 1 team wist de punten in Zevenaar te houden. Jammer uiteraard maar aan de andere kant gaat het om de sportbeleving, het samen “op anderhalve meter” zijn. Dat is toch wel het meeste wat je zo hoort op de tribune en langs het veld. “Wat fijn de we weer kunnen sporten”. Maar gelijktijdig ook de zorg over de ontwikkeling van het virus en de angst dat het ook over een paar weken wel weer afgelopen kan zijn met het sporten. Alle mogelijke maatregelen waren weer genomen in de om te voldoen aan de coronaprotocollen.

Zo konden om 12.00 uur de eerste twee wedstrijden beginnen. De U12-2 speelde tegen Pluto uit Wageningen. Het jongste team van de Basketiers’71 streed moedig maar verloor uiteindelijk met 24-44. Gelijktijdig speelde op het andere veld de U14 haar wedstrijd tegen Hanze Stars uit Zutphen. Bij de Hanze Stars spelen een aantal behendige jongens, iets waar de Basketiers’71 nog wel moeite mee had. De ruststand was 21-35 maar in een hele goede tweede helft werd het toch nog spannend en eindigde de wedstrijd uiteindelijk in 62-65. Vervolgens was het de beurt aan het andere U12 team. De U12-1 trof hun leeftijdsgenoten uit Bemmel, Batouwe. Een leuke en vooral spannende wedstrijd van twee teams die aan elkaar gewaagd waren. Uiteindelijk won Batouwe met 42-48. Voor beide U12 teams geldt dat zij nog wel wat versterking kunnen gebruiken. Dus mocht je geïnteresseerd zijn kijk dan even op de website.

Om 15.30 uur speelt de U16-2 tegen BeCeGe uit Doetinchem met 50-38 was dit uiteindelijk de enige overwinning dit seizoen. Daarmee is het team ook nog ongeslagen samen met de U18. De vrouwen van U18 speelden tegen Arnhem Eagles en verloren met 27-71. Het team wacht na drie wedstrijden nog op haar eerste overwinning maar die zal ongetwijfeld komen. Vervolgens was het de beurt aan de U16-1 . Ook zijn moesten aantreden tegen de Hanze Stars uit Zutphen. De goede jeugdopleiding van de ploeg uit Zutphen werpt zijn vruchten af. In de eerste helft waren ze nog bij te benen maar in de tweede helft werd het uiteindelijk 38-74. Heren 2 speelden gelijktijdig op het andere veld tegen Trajanum. Na een slecht begin kwam het team goed terug in de wedstrijd maar uiteindelijk gingen de punten mee naar Nijmegen, 39-51. Ook dit team wacht nog op zijn eerste overwinning van het seizoen.

Het slotstuk was weer voor Dames 1, zij speelden op het centercourt tegen de dames uit Bemmel van Batouwe. Dit was een gelijk opgaande strijd. Een zogenaamde jojo wedstrijd. Een 5 punten voorsprong werd een 7 punten achterstand en zo ging het de hele wedstrijd. De coach van de dames, Steven Teunissen, was duidelijk teleurgesteld. Hij zag te weinig strijd bij zijn dames en noemt de overwinning van 48-52 verdiend maar ook onnodig. Volgende week in de herkansing tegen de Uitsmijters.

Heren 2 – Trajanum

Facebook comments:

comments

Geef een reactie