Eerste basketball weekend seizoen 2020-2021

Zaterdag 12 september was het dan eindelijk weer zover. Er kon weer gebasketbald worden in sporthal Heerenmäten in Zevenaar. Een half jaar lang mochten er geen wedstrijden gespeeld worden in verband met het coronavirus. De nodige voorzorgsmaatregelen zijn getroffen om te voldoen aan het protocol van de Basketbalbond en NOC*NSF. 1,5 meter afstand op de tribunes, geen yell, kuchschermen en desinfectiemiddelen. Maar er kon om 12 uur begonnen worden. Dit seizoen speelt Basketiers met 10 teams in de competitie. Alleen de U14 hoefde nog niet aan te treden. Het begin was voor de U12-2. Zij speelden tegen Wyba uit Wijchen. Het team had maar net vijf spelers tot hun beschikking in verband met lichte griepverschijnselen. De wedstrijd werd verloren 22-68. Gelijktijdig speelden de dames van de U18 tegen de Peatminers uit Vriezeveen. Deze wedstrijd ging gelijk op maar de zege ging naar de dames uit Overijssel, 49-63. Vervolgens was het de beurt aan de U12-1, ook zij speelden tegen hun leeftijdsgenoten van Wyba. Ze waren duidelijk te sterk en de punten bleven in Zevenaar 78-29.

Op het andere veld speelden de jongens van de U18 tegen Joy M uit Malden. De U18 is al weken fanatiek aan het trainen, zowel in de zaal als in de weekenden op het Rembrandtplein. De wedstrijd begon nerveus, er was volop strijd in een sportieve wedstrijd. Met 73-59 werd de eerste zege van het seizoen geboekt. Daarna was het de beurt aan de U16-1. Zij waren het derde team dat deze dag tegen Wyba aan moesten treden. Met wat meer geluk had de wedstrijd gewonnen kunnen worden maar uiteindelijk werd het 47-64. Heren 2 speelden gelijktijdig tegen Joy M en trokken met 48-60 net aan het kortste eind. Om 17.15 uur was het de beurt aan de U16-2. Zij speelden ook tegen Joy M. Er werd een ruime voorsprong gepakt maar uiteindelijk werd het toch nog spannend. Een 52-45 overwinning was het resultaat. Heren 1 speelde op dezelfde tijd tegen de Tower Jumpers uit Barneveld. Met 46-61 werd eerste wedstrijd het seizoen verloren. Het slotstuk was uiteindelijk aan de dames. Dames 1 speelden op centercourt en wonnen overtuigend met 90-50 van Pluto uit Wageningen. De overwinning kwam eigenlijk geen moment in gevaar. Aan het einde van de dag was het gevoel voldaan. Los van de wedstrijden was vooral goed om te zien dat het publiek en spelers zich bewust was van de coronaregels. Complimenten daarvoor!