Familietoernooi Basketiers weer geslaagd

Zaterdag 25 juni hield Basketiers ’71 in sporthal Heerenmäten het jaarlijkse familietoernooi.
Voor de aanvang bleken er zeven teams in plaats van zes deel te willen nemen, de families Berkel/Wijnbergen, Van Casteren, Kroos, Joosten, De Jonge, Esselink, en Peters. Gelukkig bezat Hans speelschema’s voor zes, zeven en zelfs acht teams. In z’n openingswoord lichtte Dick toe, dat sportiviteit en plezier hopelijk centraal zouden staan. Daarom werd gevraagd om samen voor de spelregels verantwoordelijk te zijn. Zelfs was er een geheimzinnige jury om te bepalen welk team het meest als ‘team’ zou opereren.

Op twee velden werden eerst vijf ronden verspeeld, waarbij de partijen steeds een kwartier in beslag namen. Als intermezzo volgden op vier baskets vrije worpwedstrijden. Elke speler/ speelster mocht twee vrije worpen nemen, waarbij het gemiddelde als uitslag ging gelden. Een spannend, onverwacht, en grillig scoreverloop was het gevolg!
Hierna volgde een wedstrijd tussen de nummer drie en vier (familie Krosse en Esselink), en tot slot die tussen de nummer een en twee (familie Joosten en De Jong).

Het was een genot om naar te kijken. De jongsten die bij het spel werden betrokken en zich dapper weerden. De jongeren, die veel snelheid, schijnbewegingen en dunks in huis bleken te hebben. De volwassenen, die zich graag toelegden op het samenspelen en ‘lanceren’ van de tomeloos energieke jeugd. En met Mark en Mike als trouwe juryleden om niet alleen de score bij te houden, maar tegelijk om het best samenspelende ‘team’ te bepalen. Op de achtergrond klonk steeds een aangenaam stukje muziek – met dank aan beheerder Jan.

Tijdens dit geslaagde familietoernooi maakten de aanwezigen kennis met het uit Australië overgewaaide fenomeen ‘planking’. Bij Wikipedia lezen we, dat dit een internetmeme en rage is. Men gaat op de buik zo gestrekt mogelijk roerloos op de grond liggen, de armen langs het lichaam en hoofd richting de grond. Om vervolgens letterlijk als een plank doodstil te blijven liggen. In principe laat men zich in die positie fotograferen en via sociaalnetwerksites wordt deze foto verspreid.
De verrassende variant tijdens het toernooi was, dat vier van de vijf aanvallers plotseling lang-uit op de grond gingen liggen – zij het op hun rug en met armen en benen gespreid. Uiteraard beduusde verdedigers … en de vijfde aanvaller-met-bal kon vrijuit dribbelen en scoren!

Aan het einde van deze aardige familiebasketballmiddag konden de terechte winnaars worden beloond. Elk team ontvingen feestelijk versierde cakejes voor zijn spelers/speelsters. Het was de familie Joosten, die de meeste partijen alsmede de vrije worpwedstrijd heeft gewonnen.
De prijs voor het beste samenspelende team ging naar de familie Peters.

Met veel plezier kan op dit familietoernooi worden teruggezien. In de wandelgangen opperde één van de beheerders om volgend jaar met een eigen ‘bedrijfsteam’ te zullen meedoen. Hij gaf de andere deelnemers bij voorbaat al weinig kans! Sommigen riepen: “Grootspraak!”

Aansluitend was er een goed verzorgde en gezellige barbecue voor alle vrijwilligers, en wie van de deelnemende spelers/speelsters daaraan, tegen betaling, wilde meedoen.

DS/26.06.11

Facebook comments:

comments

Geef een reactie