Basketiers U14-2 kampioen!

 

Zaterdag 6 april was de eerste mogelijkheid voor de jongens en meiden van de U14-2 om kampioen te worden. De uitwedstrijd tegen Challenge moest dan wel gewonnen worden. Al heel snel was het duidelijk dat het niet mis kon gaan in deze wedstrijd. In een mum van tijd stond het 0-16 voor de Basketiers ‘71. Het kleine beetje nervositeit dat er altijd is in een kampioenswedstrijd was al snel verdwenen. De wedstrijd werd met veel plezier uitgespeeld waarbij iedereen de kans kreeg om zijn of haar punten te maken. Uiteindelijk werd met 23-78 gewonnen en kon het kampioenschap gevierd worden. Het kampioensshirt kon worden aangetrokken en de vlaai smaakte bijzonder goed. Op de beker en de medaille moest nog een weekje gewacht worden.

Zaterdag 13 april was de laatste wedstrijd van het seizoen voor dit team. Thuis moest worden aangetreden tegen de nummer twee van de competitie, de Pigeons. Na een spannende en gelijk opgaande eerste helft  werd uiteindelijk in het derde en vierde kwart afstand genomen van de tegenstander, en werd ook deze wedstrijd gewonnen. 61- 45 was de eindstand. Zo werd een kroon gezet op het kampioenschap en een topseizoen. Het team heeft 20 wedstrijden gespeeld en 18 wedstrijden gewonnen. De beker, medailles en bloemen werden uitgereikt en uiteraard smaakte te kampioenstaart extra lekker.

Al met al een succesvol seizoen voor de Basketiers, na de U16-1 weer een jeugdteam kampioen bij de Basketiers ‘71. Let’s go Basketiers.