4x winst, 3x verlies Basketiers’71

In het weekend van 23 en 24 maart speelden 7 teams van de Basketiers ’71 hun competiewedstrijden. 6 uitwedstrijden en 1 thuiswedstrijd en er is nog volop spanning. Onze jongste competitie spelende team is de U12. Zij behaalden al weer hun 9e overwinning van het seizoen in 15 wedstrijden. Met 30-50 werd gewonnen van de Batouwe en daarmee verstevigde het team de tweede plek in de competitie met nog 5 wedstrijden te spelen. De U14-1 beleeft een moeizaam seizoen, zij spelen tegen erg sterke tegenstanders maar blijven er voor strijden. Dit weekend werd verloren van de Batouwe met 97-15. Zij moeten nog drie wedstrijden spelen. De U14-2 ligt nog altijd op titelkoers. Zondag werd na een goede tweede helft gewonnen bij de Arnhem Eagles met 34-58. Als van de laatste drie wedstrijden er twee gewonnen worden is het team kampioen. De U16-2 speelde een hele goede eerste helft tegen Wyba uit Wijchen maar helaas werden ze in het derde kwart overlopen en werd verloren met 60-44. Zij moeten nog 3 wedstrijden spelen dit seizoen.

Dames 2 speelde een uitwedstrijd tegen Trajanum uit Nijmegen en won de wedstrijd met 20-42. De dames spelen dit seizoen nog twee wedstrijden en staan op de vijfde plaats in de competitie. Ook dames 1 speelde een uitwedstrijd, tegen Amical uit Enschede. De dames verloren met 61-41 en hebben het lastig in de eerste klasse na het kampioenschap van vorig jaar. Ze spelen dit seizoen nog twee wedstrijden, beiden thuis in Heerenmaten.

Tot slot Heren 1. Zij speelden als enige een thuiswedstrijd en wonnen deze van Trajanum uit Nijmegen met 86-67. Zij staan zesde in de competitie en moet nog 5 wedstrijden spelen. Het is nog spannend in deze competitie want de verschillen zijn klein. Hoewel de kampioen wel duidelijk lijkt te zijn.

Komend weekend veel thuiswedstrijden in sporthal Heerenmaten. Wellicht leuk om een keer te komen kijken of basketbal ook iets voor jou is ?