Basketiers U16-1 kampioen!

Zaterdag 9 maart stond al een hele tijd omcirkeld in de agenda’s van de spelers en ouders van de U16-1 van de         Basketiers ‘71. Deze zaterdag was namelijk de eerste mogelijkheid om kampioen te worden. Om 15.15 uur begonnen jongens en meiden aan hun wedstrijd tegen de Black Stars. Een kampioenswedstrijd staat altijd bol van de spanning en is bijna nooit een goede wedstrijd. Ook deze wedstrijd was dat het geval. Basketiers begonnen voortvarend van 4-0 naar 8-2 maar uiteindelijk stond het 12-13 voor de gasten uit Rhenen. De spanning was voelbaar in team. De coach pepte de boel en kreeg het team op de rit en ze begonnen te basketballen zoals ze het hele seizoen al doen. Met goed en verzorgd spel. Dit resulteerde in een ruststand van 35-17.

De tweede helft bleef de voorsprong schommelen rond de 20 punten en uiteindelijk werd de titel binnengehaald met een mooie 78-52 uitslag. Het grootste deel van het team speelt al bijna 4-5 jaar samen. Vanaf de U12 worden ze gecoacht door Edwin Daams. Hij is een dag eerder teruggekomen van vakantie om deze wedstrijd mee te maken. En heeft de kinderen letterlijker en figuurlijk zien groeien. Uiteindelijk weet het team de titel binnen te halen zonder maar 1 wedstrijd te verliezen. Grote klasse. De beker, medailles en bloemen worden uitgereikt en daarna is het groot feest in sporthal Heerenmaten. De felicitaties namens het bestuur van de Basketiers ‘71 zijn voor team en de staf van de U16-1.