Basketiers’71 speelt 5 overwinning uit 8 wedstrijden

Het eerste basketbalweekend van februari betekende 7 thuiswedstrijden en 1 uitwedstrijd voor de Basketiers ‘71. Op vrijdagavond speelden de heren een uitwedstrijd tegen G.S. Stars. Een wedstrijd tussen twee middenmoters die uiteindelijk door het team uit Elburg werd gewonnen met 83-58. Zaterdag was het tijd voor 7 thuiswedstrijden. Alleen de U16-1 had een vrij weekend. Het spits werd afgebeten door de U12 en de U14-2. Het jongste competitie spelende team, de U12, bekroonde misschien wel hun beste wedstrijd van het seizoen met een 54-18 overwinning op de Arnhem Eagles. Met hard werken en goed samenspel was de overwinning al snel zeker. Gelijktijdig won de U14-2 al weer haar 12e wedstrijd. Deze keer werd BCE ‘78 uit Ede verslagen met 57-37. Na 13 wedstrijden staat het team op de tweede plek en spelen volgende week de topper tegen de Tower Jumpers.

Daarna was het de beurt aan de U14-1. Dit team beleeft een moeizaam seizoen met lastige tegenstanders. Maar ondanks alles werd er hard gestreden en uiteindelijk pas vlak voor tijd trok WSV aan het langste eind met 48-55. Gelijktijdig speelde de oudste jeugd, de u22 tegen BCE’78 uit Ede en wonnen met 65-53. Zij blijven daardoor meedraaien in de middenmoot. Vervolgens was het de beurt aan de U16-2. Zij speelden tegen de buren uit Duiven. Een leuke en spannende wedstrijd resulteerde uiteindelijk in een 40-38 overwinning voor de Basketiers. Hun tweede overwinning van dit seizoen. Dames 2 speelt bovenin mee in hun competitie. Deze zaterdag stond de topper tegen Trajanum uit Nijmegen op het programma. De koploper nam de punten mee naar Nijmegen door een 25-45 overwinning. Tot slot speelde dames 1 haar wedstrijd tegen Batouwe uit Bemmel. Een kraker in de onderste regionen van de competitie die uiteindelijk, na hard werken en goed spel resulteerde in een overwinning voor de Basketiers ‘71 met 67-59.

Al met al een prima basketbalweekend voor de Basketiers met 5 overwinning uit 8 wedstrijden. Nog altijd een aantal teams op kampioenskoers en vooral veel spelplezier en enthousiasme op het veld en op de tribune.