Basketiers ’71 gaat samenwerken met koploper van de eredivisie.

Twee maanden geleden is basketbalvereniging Basketiers ‘71 benaderd door eredivisiekoploper Landstede Basketbal. De Zwolse eredivisieclub wil graag kennis delen met deze clubs en tegelijkertijd haar regionale binding vergroten. Door het afsluiten van partnerovereenkomsten met de partnerclubs wordt op drie verschillende vlakken samengewerkt. De clubs proberen elkaar te versterken op maatschappelijk, sportief en commercieel gebied.

Zo verzorgt Landstede Basketbal per seizoen bijvoorbeeld voor elke partnerclub meerdere clinics, voor zowel (jeugd)spelers als coaches. Verder geeft de Zwolse eredivisieclub per seizoen een presentatie aan de bestuursleden van de partnerclub. En een ander voorbeeld uit de overeenkomst is de regeling dat leden van de partnerclubs voor een gereduceerd tarief wedstrijden van Landstede Basketbal bezoeken.

Afgelopen zondag 6 januari is voorafgaand aan de wedstrijd Landstede Basketbal – ZZ Leiden de samenwerkingsovereenkomst ondertekend. De wedstrijd werd vanuit de Zevenaarse vereniging bezocht door 85 “Basketiers”. In de rust van de wedstrijd heeft de U12 een wedstrijd gespeeld tegen de leeftijdsgenoten van Rebound uit Harderwijk. De komende weken zal de samenwerking meer gestalte krijgen en zullen verder afspraken gemaakt worden.

Interesse in basketbal ?
Basketiers ‘71 is een vereniging met circa 140 leden die spelen in verschillende leeftijdsklassen. Er is nog altijd ruimte voor aanvullingen van de verschillende teams. Zowel dames als heren of jongens en meisjes zijn welkom. Op dinsdagavond en donderdagavond trainen de teams. Als je interesse hebt of drie keer gratis mee te trainen kun je je aanmelden via jeugdzaken@basketiers.nl

Basketiers voorzitter Ronald Broekhuizen heeft de overeenkomst met Landstede Basketbal ondertekend.