Nieuwe tenues bezorgen Basketiers Dames hun eerste overwinning

Het was even wachten, maar afgelopen weekend was het zover de dames konden hun opwachting maken in de nieuwe tenues. “Dit jaar zijn we gestart met een project om het damesbasketball in Zevenaar en omstreken verder op de kaart te zetten, deze nieuwe uitstraling was een van de te nemen stappen en ik ben zeer tevreden met het resultaat”, zegt voorzitter Ronald Broekhuizen. Ook sportief gezien zorgde het voor een positief resultaat. Dames 2 boekte de eerste overwinning van het seizoen door met 45-26 knap te winnen van BASE uit Epe. Dames 1 was dichtbij de eerste stunt in de 1e klasse, maar verloor helaas met 44-51. Suzanne Alberts die beide wedstrijden speelde was ook in beide wedstrijden topscoorder met 14 (D2) en 10 (D1) punten. Suzanne werd bij Dames 2 opgevolgd door Laura Keultjes (8) en Annelieke Meijers (7). Bij Dames 1 maakte Beth Lindvall en Megan Beunk er beide 9.

 Hoofdcoach Steven Teunissen is blij met de overwinning, maar met name de progressie die zijn ploeg maakt. “Dames 2 was de vorige keer (tegen Trajanum) al dicht bij een overwinning, maar toen moesten we het in de slotfase weggeven. Tegen BASE kwamen we vroeg in de wedstrijd al op voorsprong, dat hebben we nooit meer weggegeven ondanks dat BASE nog wel dichtbij kwam. Het spel toonde hele goede momenten, maar ook hele slordige en die moeten eruit. Voor Dames 1 wisten we dat het een hele zware opgave zou worden, Landstede ZAC heeft een hele goede ploeg en is zeker een van de kandidaten voor de titel. Wij hebben ze prima partij geboden en dan is het jammer dat we onszelf niet op een overwinning kunnen trakteren. Maar die overwinningen zullen er komen, daar ben ik van overtuigd. Daarnaast wil ik graag de organisatie van Basketiers een groot compliment geven, de tenues zien er fantastisch uit en de randvoorwaarden voor de dames worden met de week beter!”

 Aankomend weekend staan er twee uitwedstrijden op het programma. Dames 1 neemt het op in Bemmel tegen B.V. Batouwe en Dames 2 reist ’s avonds af naar Nijmegen voor de re-match tegen Trajanum.

Facebook comments:

comments

Geef een reactie