Nuttige kick-off dag voor Dames Basketiers ‘71

 ZEVENAAR – Zondag 26 augustus vond de kick-off plaats van het seizoen van de Basketiers ‘71 dames.
’s Ochtends werd er door de 25 dames getraind, waarna er een teamlunch werd geserveerd. ’s Middags kon het publiek voor de eerste keer kennismaken met de nieuwe selectie(s).  

Dames 2 speelde tegen het Meisjes U18 team van Batouwe Basketball. De eerste score van het seizoen werd gemaakt door Laura Keultjes, met een snelle score vanaf de sprongbal. Beide teams hadden nog moeite met het vinden van de juiste opties in de aanval, Basketiers was efficiënter op de fastbreak, wat zorgde voor een ruststand van 21-11. Na rust werd het spel rommeliger aan de kant van Basketiers ‘71, veel onnodig balverlies en dit zorgde voor veel kansen voor Batouwe. Basketiers ‘71 kon de eindsprint van Batouwe Basketball (9 punten op rij) beëindigen vlak voor de eindtijd: 37-34. Topscoorder Willemijn Kleinherenbrink scoorde 8 punten, Danielle Holtslag-Buwalda maakte 6 punten.  

Dames 1 nam het op tegen de kampioen van vorig jaar Tonego ’65. Het was snel duidelijk dat de gasten uit Haaksbergen nog een maat te groot is voor Basketiers ’71 op dit moment. Binnen zes minuten stond er al een stand van 2-16 op het scorebord, met name door veel balverlies bij de thuisploeg. Het laatste gedeelte van het eerste kwart herstelt Basketiers ‘71 zich: 8-20. De tweede periode toont een ander beeld, met name verdedigend. Aanvallend werd nog steeds gezocht naar de juiste vorm. Met een stand van 13-27 werd de kleedkamer opgezocht. Na rust vertoonde de wedstrijd eigenlijk hetzelfde beeld, Tonego’65 loopt steeds iets verder uit, Basketiers ‘71 laat met vlagen zien wat ze in huis hebben en dat de toekomst mooie dingen in het vooruitzicht heeft. Genoeg werk de winkel! Eindstand werd 27-56 voor Tonego. 4 speelsters kwamen tot 4 punten bij Basketiers, Anniek Berkel, Thalita Masbaitoeboen, Suzanne Alberts en Bianca Bontjer.

Hoofdcoach Steven Teunissen kijkt terug op een nuttige dag: “Het was een hele goede dag voor de teambuilding. We hebben vanochtend goed getraind en daarna lekker geluncht. Tijdens de wedstrijden hadden we echt nog moeite met het vinden van elkaar. We hebben nu 3 trainingen gehad en moeten echt nog wedstrijdritme vinden. Gelukkig spelen we volgende week weer. Tijdens de wedstrijden lieten we met vlagen zien wat we kunnen, maar er zijn nog voldoende verbeterpunten.”

Op zondag 2 september speelt Dames 1 een oefenwedstrijd in Apeldoorn tegen het lokale WSV, op zondag 9 september komen beide ploegen weer in actie in Zevenaar op het eigen georganiseerde toernooi.