Jumbo mini U10 toernooi geslaagd!

Afgelopen zaterdag deden 15  teams  mee aan het Jumbo U10 mini toernooi, georganiseerd door de Basketiers. Prachtig om te zien, hoe de jeugd zich vermaakte met deze sport. Kinderlijk eenvoudig spel, tot (bijna) professionele trekjes die werden vertoond. Een samenspel van sportiviteit, creativiteit, samen spelen en teambelang.

Samenwerking was er op organisatorisch vlak, een goede buur is beter dan een verre vriend. Pigeons, de basketbalclub uit Duiven, leverde het overgrote deel aan tafelaars en scheidsrechters. Daardoor was het toernooi op dit vlak weer geheel onder controle en liep het als een trein. Het kwam de gezellige onderlinge sfeer van deze dag alleen maar ten goede.

Iedere jonge speler genoot ervan om op zijn/haar manier bezig te zijn met de sport. Geen wanklank in het veld, spelvreugde en plezier stonden voorop, zoals het hoort.Kortom een voorbeeld voor de basketbalsport in de Liemers, met een grote groei jeugdleden.Waarin de beleving in en rond het veld, een goed voorbeeld is hoe de sport beleefd kan worden. Pakjes appelsap, een paar verse appeltjes maken het basketbalfeest dan compleet. Basketiers’71 en JUMBO, een gezonde combinatie op vele fronten.

IMGP1686 (640x426)