Basketiers’71: meer winst dan verlies.

Zaterdag 31 oktober zijn er liefst drie teams van Basketiers’71 die thuis spelen.De U16 speelt tegen Challenge. Een gelijkwaardige wedstrijd, geen van beide partijen doet onder voor de ander. De spanning blijft tot in de slotfase. Met een wanhoopsschot van ver achter de middenlijn in de laatste seconde is het raak. Gelijke stand, een ieder is tevreden. Alleen de wakende ogen vanaf de zijkant beslissen anders. Volgens de (nieuwe) regels mag gelijk spelen niet (meer).

Het gehele “circus” werd opnieuw opgeroepen en opgetuigd. Spelers uit de kleedkamer, teams opstellen en verlengen. Gelukkig kwam de U16 van Basketiers ’71 als winnaar uit de bus. 54 – 52. Een mooie overwinning in over time.

Dames 1 tegen Wild Cats, een gelijk opgaande strijd waarin de voorsprong gestaag werd opgebouwd en uitgebreid. Deze voorsprong werd gekoesterd en vastgehouden. Een overwinning van 58 – 47 werd verdiend geboekt.

Heren 1 tegen EBBC was eigenlijk hetzelfde verhaal, alleen dan net andersom. Heren 1 kreeg de achterstand niet omgebogen. Ondanks verwoede pogingen lukte dit niet en de vierde periode liet men lopen, gevolg een 68 – 91 nederlaag.