Arnhem Eagles- Basketiers: spannende pot!

Zaterdag 11 januari – Onze eerste wedstrijd van de tweede helft van het seizoen. En gelijk tegen het hoog geplaatste Arnhem Eagles 2. Een respectabele tegenstander waartegen we altijd goed gemotiveerd zijn maar we hebben ook nog iets recht te zetten vanwege een teleurstellende eerste wedstrijd. De wedstrijden tegen Eagles zijn altijd moeilijk, zeker in Arnhem. Het heren 1 team speelt dan aansluitend thuis en het tweede wordt dan versterkt met bankspelers die normaal eerste divisie spelen. Op weg naar de wedstrijd rijdt Ronald zijn auto total loss. Een auto die in de schemer zonder licht rijdt ziet hij (logisch) totaal over het hoofd. Gelukkig mankeert Ronald helemaal niets maar van spelen komt ook niets.

Met zeven mensen zijn we genoodzaakt om de wedstrijd te beginnen. Twee van onze centers zijn geblesseerd en onze derde center Boudewijn komt net terug van een blessure en kan eigenlijk slechts op halve kracht meedoen. Arnhem heeft een veel diepere bank: 10 spelers en tot op het bot gemotiveerd om te winnen. Het overtal in spelers probeert Eagles uit te buiten door een constant hoog tempo te spelen maar we blijven goed bij in het eerste kwart. We staan zelfs 1 punt voor: 23-24. Het tweede kwart vlammen we nog beter. Onze strategie om lange aanvallen te spelen, goed de vrije man te zoeken en een hoog percentage te schieten werkt. Tegen de lange mannen staan Youp en Bram goed te buffelen met als resultaat dat er weinig makkelijke scores weggegeven worden. Ik heb de rebounds niet kunnen tellen maar een tweede kans heeft de tegenstander niet of nauwelijks gehad. We staan met rust met 60-46 voor. Het derde kwart doet Eagles er nog een schepje boven op. Het tempo wordt nog verder opgeschroefd. Wij happen naar adem, worden in de transitie behoorlijk voorbij gelopen maar weten de schade te beperken door zelf toch nog redelijk te scoren. Het resultaat is wel dat we nog maar 1 punt voor staan. Het laatste kwart is tenenkrommend en nagelbijtend spannend. We pakken de focus uit de eerste twee kwarten op en weten elke keer handig tegen te scoren als Arnhem scoort. Met name Niek weet op cruciale momenten de aanval net voor de 24 seconden succesvol af te ronden. Bas moet verdedigend alle zeilen bijzetten tegen tegen de razendsnelle en goed spelende heren 1 guard van Eagles. En ondanks alle arbeid weet hij toch ook handig zijn breaks er in te gooien. Marcel is niet alleen sterk in de drive en assists, in het laatste kwart schiet hij ook nog eens twee driepunters. Hierdoor blijft het heel spannend tot het eind. Net voor tijd weet Maikel met een magistrale driepunter de stand gelijk te trekken naar 92-92 met nog maar één aanval voor Eagles. Ze spelen het handig en vinden net voor tijd hun ervaren driepuntschutter die helaas succesvol raak knalt. De kruitdampen trekken op en er staat 95-92 voor Eagles op het bord.

Het was een wedstrijd van ‘als’. Als heren 1 niet thuis had gespeeld, als het busje op de Apeldoornse weg zijn lichten aan had gehad, als onze centers er wel bij waren. Onder de streep heb je er helemaal niets aan. Maar de herinnering aan een heroïsche wedstrijd blijft. Met 6 en halve man hebben we een dijk van een wedstrijd gespeeld. Gecontroleerd, mentaal sterk en conditioneel goed. Ik ben enorm trots op het team en de prestatie die we geleverd hebben. Basketiers heeft laten zien dat het een ploeg is die naar mijn idee nog steeds te laag op de ranglijst staat. Ik kijk weer uit naar de volgende wedstrijden!

Scores: Bram 23, Youp 21, Bas 14, Marcel 13, Niek 9, Maikel 8, Boudewijn 4.

Floris Zwarteveen, coach H1

Facebook comments:

comments

Geef een reactie