De Gelderse Derby Der Lage Landen

Op zaterdag 26 januari is het weer zover. De Gelderse Derby Der Lage Landen op basketbal gebied. Dat wil zeggen Basketball Vereniging Basketiers ’71 uit Zevenaar tegen Basketball Vereniging Pigeons uit Duiven. Een altijd beladen sport duel, waarin ondanks alles de sportiviteit hoog in het vaandel staat. De scheidsrechters bepalen de grens waarop gestreden wordt en of deze wordt overschreden.

Dit keer een speciale editie, voor de 20e maal staat het duel op de kalender. Basketiers’71 laat niets aan het toeval over en zal voor deze speciale wedstrijd zelfs nieuwe tafelapparatuur inzetten. De onderlinge resultaten staan nu 14-5 in het voordeel van Pigeons. Dit zegt nog niks, Basketiers’71 is dit seizoen bezig met een opgaande lijn naar boven. Pigeons heeft een neerwaartse spiraal naar beneden. Maar wat is er mooier om deze te doorbreken tegen de aartsrivaal. Kortom komt allen kijken op zaterdag 26 januari om 18.00 uur in Sporthal Heerenmaten in Zevenaar naar de 20e Gelderse Derby Der Lage Landen.

Voor de winnaar zullen de gebruikelijke 15 consumpties, naar keuze, weer klaar staan.

Mike en Mark Peters
Basketball Vereniging Basketiers ’71 Zevenaar.

Uitslagen Gelderse Derby Der Lage Landen 1994 tot 2012

Facebook comments:

comments

Geef een reactie