Basketiers ’71 bedankt sponsor HS Alloys!

Sponsor HS Alloys,  heeft 15 wedstrijd basketballen geschonken die met name voor de thuiswedstrijden door de jeugd-, dames en herenteams gebruikt gaan worden.
Basketball Vereniging Basketiers ’71 is erg blij mee met deze sponsoring  aangezien een groot aantal van de basketballen aan vervanging toe waren.
Op de foto de gulle gever Henk Siemerink (links) samen met het tot nu toe ongeslagen U16 team van Basketiers ’71 waar zijn zoon deel van uitmaakt.
Henk, nogmaals hartelijk dank voor deze gulle actie!

Verslag BeCeGe U16-1 – Basketiers U16

Door Henk Kingma,
d.d. 30 november

Even een kort verslagje van onze wedstrijd vandaag.
We staan trots bovenaan en voelen de druk van het ieder weekend moeten presteren. En dan komt daar nog bij dat we vandaag om 10.15 uur aantreden bij BeCeGe in Doetinchem en dat was voor de U16 toch iets te vroeg.

Of was het toch de spanning in deze Sinterklaas tijd.

De eerste helft waren we er dan ook niet met onze gedachten bij; er werd slap verdedigd en aanvallend liep het voor geen meter.
Ruststand was dan ook diep tragisch: 16-20

In de pauze werd er nog even uitgebreid bijgeslapen en dat deed wonderen.

Het werd een hele andere wedstrijd, we speelden gelukkig weer zoals eerdere wedstrijden en de voorsprong groeide snel. Wij scoorden 43 punten en zij slechts 14.
En daarmee was de wedstrijd uiteindelijk duidelijk beslist.
Eindstand: 30 – 63

Eén van de ouders/chauffeurs trakteerde na afloop op een heerlijke zak vol met oliebollen, en die smaakten goed.
Groet, Henk

BASKETIERS SPEELDE THUIS: VEEL OVERWINNINGEN, WEINIG NEDERLAGEN

Op zaterdag 2 november speelden er liefst zeven teams van Basketiers’71 thuis. Om 12.00 trad de U12 aan tegen Flip Stars. Er werd goed gespeeld, goed geknokt en goed geluisterd naar de coach. Wat het beste in de jongens naar boven bracht. Een terechte 42 – 32 overwinning kon worden bijgeschreven. De U14 trad aan tegen BCE’78, een spannende pot, die werkelijk alle kanten op kon. Zoals zo vaak, kan er maar eentje de winnaar zijn en in dit geval was het Basketiers ’71 met 38 – 37.
Om 14.00 trad het team van de JU18-2 aan tegen Hanze Stars, waarin het spannend bleef tot aan de laatste periode. Toen werd het beslissende gaatje geslagen en een welverdiende voorsprong genomen. Een 39 – 27 overwinning werd behaald.
De JU16 lieten tegen Becege zien waarom zij nog altijd de ongeslagen koploper zijn. Met 92 – 16 waren er geen vragen over en spreken we van een walk over.
Om 16.00 uur traden de JU18-1 aan tegen Pluto. Al snel was duidelijk dat er sprake was van een kansloze missie. Met een 42 – 74 nederlaag spreekt men wel van een illusie armer en een ervaring rijker.
De dames speelden tegen Wild Cats. Hierin was iedere score goud waard en Basketiers’71 tenslotte aan het langste eind trok, 42 – 39.
Om 18.00 trad het eerste herenteam aan tegen Hanze Stars. Al gauw kwam men in individuele foutenlast en dat brak aan het einde van de wedstrijd op. Een 72 – 78 nederlaag was het gevolg. Een zaterdag met liefst vijf overwinningen en slechts twee nederlagen, kortom Basketiers’71 blijft en is goed bezig!

Mark en Mike Peters

Basketiers’71 start nieuwe seizoen.

Mark en Mike Peter, zaalcommissarissen

Op zaterdag 21 september was het dan zover: Basketball Vereniging Basketiers’71 startte het nieuwe speelseizoen. Er speelde maar liefst zeven teams thuis. Vol enthousiasme en met vele uitdagingen voor ogen ging men de strijd aan. Hierin stonden sportiviteit en gezelligheid voorop. Verwachtingen waren hoog gespannen en niet altijd kwam alles goed uit de verf. Maar er is nog een heel seizoen om hier aan te werken. In ieder geval waren er veel nieuwe gezichten en maar ook oude bekenden die met elkaar er een geweldig seizoen van gaan maken. De eerste resultaten werden er geboekt, waarin er walk-overs waren en wedstrijden die op het scherpst van de snede werden gespeeld. Waarin de grens van het toelaatbare werd opgezocht, deze werd echter niet overschreden. Op zaterdag 5 oktober spelen de teams van Basketiers’71 weer thuis. Kom rustig een keer kijken in sporthal Heerenmaten of kijk voor meer informatie op de website.

Mike en Mark Peters

Basketball Vereniging Basketiers’71 Zevenaar.

Uitslagen 21 september:

U12-Wyba=25-80
U16-WSW=72-32
U18/2-Wild Cats=118-20
U14-Tower jumpers=32-62
D2-Becege=51-33
U18/01-Wild Cats=70-49
H1-Arnhem Eagles=71-80

JU 18-1 van Basketiers’71 als herboren.

Op zaterdag 8 december speelde er drie teams van Basketiers’71 thuis.
Bij aanvang van iedere wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen in verband met overlijden van de grensrechter in Almere door lichamelijk geweld.

De JU-16 traden aan tegen Batouwe, in een spannende, gelijk opgaande strijd, werd op alle fronten sportief gestreden. Helaas duurde de wedstrijd net een kwart te lang. Er werd verloren met 33-44. Zowel trainer als spelers keken tevreden terug over het vertoonde spel ondanks de nederlaag.

De JU 18-1 traden wederom thuis aan tegen Give and Go. Twee weken geleden was dit ook het geval. Toen werd er vrij royaal verloren. Nu leek het alsof er een totaal nieuwe team stond. Alle spelers waren gedreven, gemotiveerd tot aan het bot. Er werd goed samen gespeeld, geknokt voor iedere bal en de sportiviteit werd in acht genomen. Een (tijdelijk) nieuw gezicht voor de groep, doet (soms) wonderen. Al zijn alle complimenten voor deze goede prestatie zeker voor het team zelf. Winst met 69-39

Heren 1 trad aan tegen Jugglers 2, ja goed voorbeeld doet goed volgen. De start van het duel was wat matig. Maar naar mate de wedstrijd vorderde kreeg men meer het betere van het spel. Aan het einde kon dan ook een keurige 82-74 winst worden bijgeschreven. Heren 1 is nu weg uit de onderste regionen en kan weer voorzichtig naar boven kijken.

De uitslagen van de gespeelde wedstrijden zijn als volgt:
JU 16-Batouwe = 33-44,  Ju 18-1-Give and Go = 69-39,  Heren 1-Juggelers 2 = 82-74

Mark en Mike Peters

Basketiers ’71 speelt voor Sinterklaas

Op zaterdag 17 november speelde er liefst zes teams van Basketiers’71 thuis.
Het was de zaterdag dat Sinterklaas Zevenaar aan deed. De koude temperaturen waren voelbaar in de sporthal. Het werd er niet echt warmer op. Maar een goede warme kop koffie vanuit de kantine en het altijd warm ontvangst van de sporthalbeheerders vergoedt veel.
Dat het Sinterklaastijd was, was in het spel van menig team te merken.
Er werd meer weggeven dan binnen gehaald. Waardoor de thuiszeges op deze zaterdag tot een minimum beperkt bleven. Ondanks dat ontbrak de pret, de gezelligheid en het saamhorigheid gevoel binnen de vereniging ook op deze speelzaterdag niet.
De uitslagen van de gespeelde wedstrijden zijn als volgt:
Ju16 – Batouwe  = 12-27
Ju18 2 – BeCeGe  = 47-53
Dames 2 – Arnhem Eagles = 45-78
Dames 1 – Hanze Stars = 52-46
Ju18 1 – Give and Go = 44-71
Heren 1 – Reboud = 69-81
Wilt u een keer komen kijken, op zaterdag 24 november bent u vanaf 16.00 uur welkom in sporthal en sportkantine Heerenmäten.
Tot dan!
Mark en Mike Peters

Concept teamindeling seizoen 2012-2013

Hoi allemaal,

bijgevoegd is Basketiers concept nieuwe teamindeling 2012-2013 voor het nieuwe seizoen 2012-2013.

Omdat het competitieseizoen is afgelopen, zullen de trainingen van komende weken al in het teken staan van het nieuwe seizoen.
Daarom is het belangrijk dat je ook aanwezig bent op de nieuwe trainingstijden volgens de nieuwe(concept) indeling van je team.

Kijk a.u.b. even bij welk team je ingedeeld zit, en op het bijgevoegde trainingsschema waar en hoe laat je verwacht wordt om te komen trainen.
Basketiers Trainingsschema tbv Seizoen 2012-2013 (2)

Dit betekend ook nogal wat verschuivingen van tijden voor D1 die samen met D2 trainen op dinsdag

Ook een verhuizing voor MU18 van Schilderspoort naar Heerenmäten

Wij hebben geprobeerd om teams samen te stellen van spelers op een redelijk gelijk speel en ervaringsniveau

Het is geen makkelijke puzzel, en zoals je kan zien zijn we ook nog op zoek naar een trainer tot einde seizoen en volgend seizoen voor de U18-2.

Ook voor de andere teams zijn we nog steeds op zoek voor volgend seizoen, omdat het er naar uitziet dat een aantal trainers gaat stoppen.

Dus……………….mocht je iets voor je club willen betekenen op het gebied van training geven en coachen, al is het maar tot einde dit seizoen, dan ben je van harte welkom.

Mocht je jezelf trouwens niet op het schema zien staan, neem dan a.u.b. even contact op met Elise of mij.

Veel plezier komende weken.

Met sportieve groet

Elise Esselink
Jeugdzaken Basketiers ’71

Ronald Broekhuizen
Technische zaken  Basketiers ’71