Wisselende resultaten Basketiers ’71

Door Mark en Mike Peters
d.d. 8 december 2013

Op zaterdag 7 december was het weer een thuiswedstrijd ronde voor Basketiers’71. Doordat sommige teams vrij gepland waren was er maar een beperkte reeks wedstrijden. Om 12:00 mochten de U12 en U14 teams aftrappen.

Helaas was het begin van de zaterdag niet zo positief, en beide teams gingen de bietenbrug op. U12 verloor met een 59-31 van Challenge uit Beuningen, waarbij het team van Basketiers vooral pas begon te draaien in de 2e helft, maar helaas was het te laat om de wedstrijd nog te doen kantelen in ons voordeel.

De U14 stond voor een moeilijke opgave, tegen Pytheas uit Winterswijk. Waar eerder deze maand de overwinning met meer dan 100 punten moest worden weggegeven, bleef nu door de tomeloze inzet de schade beperkt tot een verschil van een krappe 70 punten en werd er uiteindelijk verloren  met 16-87.

Hierna was de beurt aan Dames 2 en Jongens onder 18 (JU18).  Hier werd door de JU18 door goed samenspel, en een paar mooie scores een goede overwinning geboekt op Batouwe uit Bemmel met 93-13.
Dames 2 sleepte tegen Give and Go uit Aalten een welverdiende overwinning uit het vuur, met zeer overtuigend teamspel. Hier werd gewonnen met 74-49.

Het spektakelstuk van de middag was de wedstrijd van Basketiers Dames 1 tegen BAS Dames 1 uit Biddinghuizen.

Na de eerste helft leek het niet op een overwinning uit te draaien voor onze dames, maar uiteindelijk werd een zwaarbevochten 57-52 uit het vuur gesleept.
Hierdoor staat het Dames 1 team op een mooie 2e plaats in de poule. Met 1 wedstrijd minder en 2 punten minder dan de koploper, zijn ze volop in de race voor de titel. Zelfs de Gelderlander was aanwezig om van deze spannende wedstrijd een verslag te maken.

Al met al was het weer een geslaagde zaterdag bij de Basketiers. En hebben we wat extra gespreksstof voor onze aanstaande ledenvergadering  op 11 december om 19:30 in de kantine van de sporthal Heerenmaten te Zevenaar.

Wilt u een keer komen kijken naar onze basketballtrots, dan bent u van harte welkom bij de eerstvolgende thuiswedstrijd na de welverdiende kerstvakantie op 18 januari 2014.

Alvast prettige kerstdagen en fijne jaarwisseling toegewenst.

Verslag Wildcats D1 – Basketiers D1 van 30 november

Door Paula Jansen

Daar gaan we weer.

De eerste wedstrijd, na het officiële besluit van onze coach Pim Schouten om te stoppen.De wedstrijd 3 weken geleden was maar net gewonnen. Dus we moesten deran!

Met 9 man sterk begonnen we de wedstrijd. De 1e kwart ging moeizaam maar we scoorden en we verloren het overzicht niet. We wisselende van verdediging van man-to- man naar de zone. Wildcats had daar geen antwoord op, we wisselde weer terug en dat ging goed. In de pauze stonden we met 10 punten voor. Maar we moesten doorzetten. De tegenstander moest iets doen en ze zetten de full court press in. Positief punt van ons team is is dat iedereen kan dribbelen. Dus een full court press heeft weinig zin als je het niet met zijn allen doet. Dit werd Wildcats fataal in de 3e kwart 10 scores achter elkaar met alleen maar breaks, steals en goede snelle passen. We speelden goed en het ging lekker. De wedstrijd eindigde boven de 50 punten voor Basketiers en met een verschil van 30 punten. Enig min puntje van de pot was dat Paula Jansen geblesseerd (achillespees afgescheurd)  raakte.

Topwedstrijd en hard gewerkt!

BASKETIERS SPEELDE THUIS: VEEL OVERWINNINGEN, WEINIG NEDERLAGEN

Op zaterdag 2 november speelden er liefst zeven teams van Basketiers’71 thuis. Om 12.00 trad de U12 aan tegen Flip Stars. Er werd goed gespeeld, goed geknokt en goed geluisterd naar de coach. Wat het beste in de jongens naar boven bracht. Een terechte 42 – 32 overwinning kon worden bijgeschreven. De U14 trad aan tegen BCE’78, een spannende pot, die werkelijk alle kanten op kon. Zoals zo vaak, kan er maar eentje de winnaar zijn en in dit geval was het Basketiers ’71 met 38 – 37.
Om 14.00 trad het team van de JU18-2 aan tegen Hanze Stars, waarin het spannend bleef tot aan de laatste periode. Toen werd het beslissende gaatje geslagen en een welverdiende voorsprong genomen. Een 39 – 27 overwinning werd behaald.
De JU16 lieten tegen Becege zien waarom zij nog altijd de ongeslagen koploper zijn. Met 92 – 16 waren er geen vragen over en spreken we van een walk over.
Om 16.00 uur traden de JU18-1 aan tegen Pluto. Al snel was duidelijk dat er sprake was van een kansloze missie. Met een 42 – 74 nederlaag spreekt men wel van een illusie armer en een ervaring rijker.
De dames speelden tegen Wild Cats. Hierin was iedere score goud waard en Basketiers’71 tenslotte aan het langste eind trok, 42 – 39.
Om 18.00 trad het eerste herenteam aan tegen Hanze Stars. Al gauw kwam men in individuele foutenlast en dat brak aan het einde van de wedstrijd op. Een 72 – 78 nederlaag was het gevolg. Een zaterdag met liefst vijf overwinningen en slechts twee nederlagen, kortom Basketiers’71 blijft en is goed bezig!

Mark en Mike Peters

Nuttige zege voor Basketiers

uit de Gelderlander
maandag 26 november

ZEVENAAR – De basketballers van Basketiers’71 pakten een belangrijke overwinning in de hoofdklasse van het rayon oost.

De Zevenaarse ploeg won in Deventer met 79-69 van hekkensluiter Isala.

Het was de vierde overwinning voor de ploeg van coach Floris Zwarteveen dit seizoen waardoor Basketiers nu weg is uit de degradatiezone. De Liemerse ploeg haalde ook Pigeons bij in het klassement. De Duivense ploeg verloor op bezoek bij The Jugglers 2 in Enschede met 88-76.

De vrouwen van Basketiers’71 waren in de eerste klasse ZW van het rayon oost in eigen huis niet opgewassen tegen Volic. De Liemerse ploeg verloor met 42-67 van de gasten uit Putten.

Basketiers ’71 speelt voor Sinterklaas

Op zaterdag 17 november speelde er liefst zes teams van Basketiers’71 thuis.
Het was de zaterdag dat Sinterklaas Zevenaar aan deed. De koude temperaturen waren voelbaar in de sporthal. Het werd er niet echt warmer op. Maar een goede warme kop koffie vanuit de kantine en het altijd warm ontvangst van de sporthalbeheerders vergoedt veel.
Dat het Sinterklaastijd was, was in het spel van menig team te merken.
Er werd meer weggeven dan binnen gehaald. Waardoor de thuiszeges op deze zaterdag tot een minimum beperkt bleven. Ondanks dat ontbrak de pret, de gezelligheid en het saamhorigheid gevoel binnen de vereniging ook op deze speelzaterdag niet.
De uitslagen van de gespeelde wedstrijden zijn als volgt:
Ju16 – Batouwe  = 12-27
Ju18 2 – BeCeGe  = 47-53
Dames 2 – Arnhem Eagles = 45-78
Dames 1 – Hanze Stars = 52-46
Ju18 1 – Give and Go = 44-71
Heren 1 – Reboud = 69-81
Wilt u een keer komen kijken, op zaterdag 24 november bent u vanaf 16.00 uur welkom in sporthal en sportkantine Heerenmäten.
Tot dan!
Mark en Mike Peters

Basketballvereniging Basketiers’71 balt weer

Op zaterdag 22 september startte voor basketbalvereniging Basketiers’71 uit Zevenaar het competitie seizoen. Na een goede en intensieve voorbereidingen begonnen (bijna) alle teams aan hun competitie. Het ene team om de kampioensaspiraties waar te maken, het andere team onder het mom spelen is belangrijker dan winnen. Maar altijd staat de sportiviteit en het spelplezier voorop. Net als het respect voor scheidsrechters, de jurytafel en de scheidsrechters. Zonder aanwezigheid van al deze mensen kan er überhaupt niet gespeeld worden.

Om klokslag 14.00 uur klonk het eerste fluitsignaal in sporthal Heerenmaten.

Dames 2 – BV Zaaier Sphin: 37 – 54
JU18-01 – Wildcats 2: 102 – 18
Dames 1 – Pluto 1: 58 – 54
Heren 1 – Arnhem Eagles: 75 – 65

Hiermee zit de eerste speelronde van de competitie erop.
Wilt u een keer komen kijken, op zaterdag 6 oktober bent u vanaf 12.00 uur welkom in sporthal en sportkantine Heerenmäten. Tot dan!

Mark en Mike Peters

Vierde Bril 2000 toernooi succesvol verlopen

Basketballvereniging Basketiers’71 uit Zevenaar organiseerde op zaterdag 8 september alweer het vierde Bril 2000 toernooi.

Dit Bril2000 toernooi is zeer succesvol en goed verlopen.
Er kwamen liefst 17 teams in actie.

Vijf teams bij de meiden, vier teams bij de jongens, vier teams bij de heren, vier teams bij de dames.
Het toernooi gold als een goede voorbereiding op de competitie die het weekend van 22 september zal aanvangen.

Alle teams waren goed voorbereid en lieten zich van de goede kant zien.
Waardoor op een sportieve wijze de spreekwoordelijke degens werden gekruisigd.

Zaterdag 8 september Bril 2000 toernooi in Sporthal Heerenmäten!

Bril 2000 jeugdtoernooi 9.00-12.00 uur
Deelnemende teams:
Meiden: Basketiers U18, Hanze Stars U18, Arnhem Eagles U20, Bas U16, Batouwe U20
Jongens: Basketiers U18-1, Basketiers U18-2, Arnhem Eagles U18, Batouwe U18

Bril 2000 senioren toernooi 12.30-15.30 uur
Deelnemende teams
Heren: Basketiers 1, Hanze Stars 1, Arnhem Eagles 2, Pigeons 1
Dames : Basketiers 1, Trajanum 2, Hanze Stars 1, Pluto 1

Zaal is vanaf 8.30 uur open!

Concept teamindeling seizoen 2012-2013

Hoi allemaal,

bijgevoegd is Basketiers concept nieuwe teamindeling 2012-2013 voor het nieuwe seizoen 2012-2013.

Omdat het competitieseizoen is afgelopen, zullen de trainingen van komende weken al in het teken staan van het nieuwe seizoen.
Daarom is het belangrijk dat je ook aanwezig bent op de nieuwe trainingstijden volgens de nieuwe(concept) indeling van je team.

Kijk a.u.b. even bij welk team je ingedeeld zit, en op het bijgevoegde trainingsschema waar en hoe laat je verwacht wordt om te komen trainen.
Basketiers Trainingsschema tbv Seizoen 2012-2013 (2)

Dit betekend ook nogal wat verschuivingen van tijden voor D1 die samen met D2 trainen op dinsdag

Ook een verhuizing voor MU18 van Schilderspoort naar Heerenmäten

Wij hebben geprobeerd om teams samen te stellen van spelers op een redelijk gelijk speel en ervaringsniveau

Het is geen makkelijke puzzel, en zoals je kan zien zijn we ook nog op zoek naar een trainer tot einde seizoen en volgend seizoen voor de U18-2.

Ook voor de andere teams zijn we nog steeds op zoek voor volgend seizoen, omdat het er naar uitziet dat een aantal trainers gaat stoppen.

Dus……………….mocht je iets voor je club willen betekenen op het gebied van training geven en coachen, al is het maar tot einde dit seizoen, dan ben je van harte welkom.

Mocht je jezelf trouwens niet op het schema zien staan, neem dan a.u.b. even contact op met Elise of mij.

Veel plezier komende weken.

Met sportieve groet

Elise Esselink
Jeugdzaken Basketiers ’71

Ronald Broekhuizen
Technische zaken  Basketiers ’71