22e Gelderse Derby Der Lage Landen.

Op zaterdag 1 februari is het weer zover. De Gelderse Derby Der Lage Landen op Basketbalgebied..

Dit betekent het 1e herenteam van Basketiers’71 tegen 1e herenteam van Pigeons. Basketiers’71 verkeert in de onderste regionen van de competitie. Een overwinning is dus heel belangrijk en noodzakelijk.
Pigeons is de trotse koploper, maar heeft de ongeslagen status inmiddels verloren.  Behalve de punten en de Gelderse eer staan er ook 15 consumpties naar keuze klaar voor de winnaar.  De stand is nu 15 – 6 in het voordeel van Pigeons.

Maar behaalde resultaten in het verleden, bieden geen garantie voor de toekomst! Komt U ook kijken, zaterdag 1 februari, tijd 18.00 uur, plaats Sporthal Heerenmaten.

Mark en Mike Peters

Arnhem Eagles- Basketiers: spannende pot!

Zaterdag 11 januari – Onze eerste wedstrijd van de tweede helft van het seizoen. En gelijk tegen het hoog geplaatste Arnhem Eagles 2. Een respectabele tegenstander waartegen we altijd goed gemotiveerd zijn maar we hebben ook nog iets recht te zetten vanwege een teleurstellende eerste wedstrijd. De wedstrijden tegen Eagles zijn altijd moeilijk, zeker in Arnhem. Het heren 1 team speelt dan aansluitend thuis en het tweede wordt dan versterkt met bankspelers die normaal eerste divisie spelen. Op weg naar de wedstrijd rijdt Ronald zijn auto total loss. Een auto die in de schemer zonder licht rijdt ziet hij (logisch) totaal over het hoofd. Gelukkig mankeert Ronald helemaal niets maar van spelen komt ook niets.

Met zeven mensen zijn we genoodzaakt om de wedstrijd te beginnen. Twee van onze centers zijn geblesseerd en onze derde center Boudewijn komt net terug van een blessure en kan eigenlijk slechts op halve kracht meedoen. Arnhem heeft een veel diepere bank: 10 spelers en tot op het bot gemotiveerd om te winnen. Het overtal in spelers probeert Eagles uit te buiten door een constant hoog tempo te spelen maar we blijven goed bij in het eerste kwart. We staan zelfs 1 punt voor: 23-24. Het tweede kwart vlammen we nog beter. Onze strategie om lange aanvallen te spelen, goed de vrije man te zoeken en een hoog percentage te schieten werkt. Tegen de lange mannen staan Youp en Bram goed te buffelen met als resultaat dat er weinig makkelijke scores weggegeven worden. Ik heb de rebounds niet kunnen tellen maar een tweede kans heeft de tegenstander niet of nauwelijks gehad. We staan met rust met 60-46 voor. Het derde kwart doet Eagles er nog een schepje boven op. Het tempo wordt nog verder opgeschroefd. Wij happen naar adem, worden in de transitie behoorlijk voorbij gelopen maar weten de schade te beperken door zelf toch nog redelijk te scoren. Het resultaat is wel dat we nog maar 1 punt voor staan. Het laatste kwart is tenenkrommend en nagelbijtend spannend. We pakken de focus uit de eerste twee kwarten op en weten elke keer handig tegen te scoren als Arnhem scoort. Met name Niek weet op cruciale momenten de aanval net voor de 24 seconden succesvol af te ronden. Bas moet verdedigend alle zeilen bijzetten tegen tegen de razendsnelle en goed spelende heren 1 guard van Eagles. En ondanks alle arbeid weet hij toch ook handig zijn breaks er in te gooien. Marcel is niet alleen sterk in de drive en assists, in het laatste kwart schiet hij ook nog eens twee driepunters. Hierdoor blijft het heel spannend tot het eind. Net voor tijd weet Maikel met een magistrale driepunter de stand gelijk te trekken naar 92-92 met nog maar één aanval voor Eagles. Ze spelen het handig en vinden net voor tijd hun ervaren driepuntschutter die helaas succesvol raak knalt. De kruitdampen trekken op en er staat 95-92 voor Eagles op het bord.

Het was een wedstrijd van ‘als’. Als heren 1 niet thuis had gespeeld, als het busje op de Apeldoornse weg zijn lichten aan had gehad, als onze centers er wel bij waren. Onder de streep heb je er helemaal niets aan. Maar de herinnering aan een heroïsche wedstrijd blijft. Met 6 en halve man hebben we een dijk van een wedstrijd gespeeld. Gecontroleerd, mentaal sterk en conditioneel goed. Ik ben enorm trots op het team en de prestatie die we geleverd hebben. Basketiers heeft laten zien dat het een ploeg is die naar mijn idee nog steeds te laag op de ranglijst staat. Ik kijk weer uit naar de volgende wedstrijden!

Scores: Bram 23, Youp 21, Bas 14, Marcel 13, Niek 9, Maikel 8, Boudewijn 4.

Floris Zwarteveen, coach H1

Wisselende resultaten Basketiers ’71

Door Mark en Mike Peters
d.d. 8 december 2013

Op zaterdag 7 december was het weer een thuiswedstrijd ronde voor Basketiers’71. Doordat sommige teams vrij gepland waren was er maar een beperkte reeks wedstrijden. Om 12:00 mochten de U12 en U14 teams aftrappen.

Helaas was het begin van de zaterdag niet zo positief, en beide teams gingen de bietenbrug op. U12 verloor met een 59-31 van Challenge uit Beuningen, waarbij het team van Basketiers vooral pas begon te draaien in de 2e helft, maar helaas was het te laat om de wedstrijd nog te doen kantelen in ons voordeel.

De U14 stond voor een moeilijke opgave, tegen Pytheas uit Winterswijk. Waar eerder deze maand de overwinning met meer dan 100 punten moest worden weggegeven, bleef nu door de tomeloze inzet de schade beperkt tot een verschil van een krappe 70 punten en werd er uiteindelijk verloren  met 16-87.

Hierna was de beurt aan Dames 2 en Jongens onder 18 (JU18).  Hier werd door de JU18 door goed samenspel, en een paar mooie scores een goede overwinning geboekt op Batouwe uit Bemmel met 93-13.
Dames 2 sleepte tegen Give and Go uit Aalten een welverdiende overwinning uit het vuur, met zeer overtuigend teamspel. Hier werd gewonnen met 74-49.

Het spektakelstuk van de middag was de wedstrijd van Basketiers Dames 1 tegen BAS Dames 1 uit Biddinghuizen.

Na de eerste helft leek het niet op een overwinning uit te draaien voor onze dames, maar uiteindelijk werd een zwaarbevochten 57-52 uit het vuur gesleept.
Hierdoor staat het Dames 1 team op een mooie 2e plaats in de poule. Met 1 wedstrijd minder en 2 punten minder dan de koploper, zijn ze volop in de race voor de titel. Zelfs de Gelderlander was aanwezig om van deze spannende wedstrijd een verslag te maken.

Al met al was het weer een geslaagde zaterdag bij de Basketiers. En hebben we wat extra gespreksstof voor onze aanstaande ledenvergadering  op 11 december om 19:30 in de kantine van de sporthal Heerenmaten te Zevenaar.

Wilt u een keer komen kijken naar onze basketballtrots, dan bent u van harte welkom bij de eerstvolgende thuiswedstrijd na de welverdiende kerstvakantie op 18 januari 2014.

Alvast prettige kerstdagen en fijne jaarwisseling toegewenst.

Wedstrijdverslag B.V. Isala H1-Basketiers H1 op 30 november 2013

door Floris Zwarteveen

We zijn gisteren op bezoek geweest bij Isala in Deventer. Op voorhand geen gelopen race. Isala had al 4 gewonnen wedstrijden en wij slechts 3. En de dramatisch verlopen thuiswedstrijd van vorig jaar waarin we na verlenging verloren hebben stond nog in het geheugen. verder helpt het niet dat we met 8 man waren (Boudewijn en Bob nog steeds geblesseerd en Ivo verhinderd). Van die acht was Bram ook niet geheel hersteld van zijn blessure van vorige week. Na een warrig begin van de wedstrijd waarin de scheidsrechter zelfs een tafelaar naar de tribune stuurde konden we na 12 seconden spelen de wedstrijd overnieuw beginnen. Echt waar! Nog nooit meegemaakt.

Met maar liefst 12 spelers begon Isala aan de wedstrijd. Het begin was stroef, de tegenstander speelde iets beter en was voornamelijk erg fortuinlijk in de afwerking. Gelukkig konden ze niet ver uitlopen. In het tweede kwart was de schade gerepareerd en konden we uitlopen tot een voorsprong van rond de tien punten. Met name het verdedigende werk van Bas, Niek en Maikel zorgde er voor dat Isala er niet aan toekwam om een fatsoenlijke aanval op te zetten en altijd onder druk naar de ring moest. Ronald was in staat om op cruciale momenten een driepunter raak te knallen. Ook de rebounding van Youp, Jaap en Bram zorgde voor weinig tweede kans punten. Onze afronding was nog steeds niet super maar voldoende om de rust in te gaan met een voorsprong van 11 punten.

De rust had Deventer goed gedaan. We hadden moeite met de zone en de tegenstander vond de basket te makkelijk in de transitie. Onze stugge verdediging en press bracht eens te meer uitkomst. Ook Marcel bleef het hoofd koel houden en maakte goede keuzes in het opzetten van de aanval. De balans tussen zelf naar de ring gaan en rondpassen was goed en elke spurt van de tegenstander werd handig en tijdig gerepareerd.

Het einde van de wedstrijd werd het nog even hectisch mede dankzij veel consternatie rond scheidsrechterlijke beslissingen maar wij trokken terecht aan het langste eind. 65-72 niet heel dik maar wel voldoende. Al met al kijk ik er positief op terug. We zijn weer een stapje gestegen in de rangorde. Over twee weken Haaksbergen. Dan kunnen we aantonen waar we werkelijk thuishoren op de ranglijst.

grtz Floris

BASKETIERS SPEELDE THUIS: VEEL OVERWINNINGEN, WEINIG NEDERLAGEN

Op zaterdag 2 november speelden er liefst zeven teams van Basketiers’71 thuis. Om 12.00 trad de U12 aan tegen Flip Stars. Er werd goed gespeeld, goed geknokt en goed geluisterd naar de coach. Wat het beste in de jongens naar boven bracht. Een terechte 42 – 32 overwinning kon worden bijgeschreven. De U14 trad aan tegen BCE’78, een spannende pot, die werkelijk alle kanten op kon. Zoals zo vaak, kan er maar eentje de winnaar zijn en in dit geval was het Basketiers ’71 met 38 – 37.
Om 14.00 trad het team van de JU18-2 aan tegen Hanze Stars, waarin het spannend bleef tot aan de laatste periode. Toen werd het beslissende gaatje geslagen en een welverdiende voorsprong genomen. Een 39 – 27 overwinning werd behaald.
De JU16 lieten tegen Becege zien waarom zij nog altijd de ongeslagen koploper zijn. Met 92 – 16 waren er geen vragen over en spreken we van een walk over.
Om 16.00 uur traden de JU18-1 aan tegen Pluto. Al snel was duidelijk dat er sprake was van een kansloze missie. Met een 42 – 74 nederlaag spreekt men wel van een illusie armer en een ervaring rijker.
De dames speelden tegen Wild Cats. Hierin was iedere score goud waard en Basketiers’71 tenslotte aan het langste eind trok, 42 – 39.
Om 18.00 trad het eerste herenteam aan tegen Hanze Stars. Al gauw kwam men in individuele foutenlast en dat brak aan het einde van de wedstrijd op. Een 72 – 78 nederlaag was het gevolg. Een zaterdag met liefst vijf overwinningen en slechts twee nederlagen, kortom Basketiers’71 blijft en is goed bezig!

Mark en Mike Peters

Basketiers’71 start nieuwe seizoen.

Mark en Mike Peter, zaalcommissarissen

Op zaterdag 21 september was het dan zover: Basketball Vereniging Basketiers’71 startte het nieuwe speelseizoen. Er speelde maar liefst zeven teams thuis. Vol enthousiasme en met vele uitdagingen voor ogen ging men de strijd aan. Hierin stonden sportiviteit en gezelligheid voorop. Verwachtingen waren hoog gespannen en niet altijd kwam alles goed uit de verf. Maar er is nog een heel seizoen om hier aan te werken. In ieder geval waren er veel nieuwe gezichten en maar ook oude bekenden die met elkaar er een geweldig seizoen van gaan maken. De eerste resultaten werden er geboekt, waarin er walk-overs waren en wedstrijden die op het scherpst van de snede werden gespeeld. Waarin de grens van het toelaatbare werd opgezocht, deze werd echter niet overschreden. Op zaterdag 5 oktober spelen de teams van Basketiers’71 weer thuis. Kom rustig een keer kijken in sporthal Heerenmaten of kijk voor meer informatie op de website.

Mike en Mark Peters

Basketball Vereniging Basketiers’71 Zevenaar.

Uitslagen 21 september:

U12-Wyba=25-80
U16-WSW=72-32
U18/2-Wild Cats=118-20
U14-Tower jumpers=32-62
D2-Becege=51-33
U18/01-Wild Cats=70-49
H1-Arnhem Eagles=71-80

De Gelderse Derby Der Lage Landen

Op zaterdag 26 januari is het weer zover. De Gelderse Derby Der Lage Landen op basketbal gebied. Dat wil zeggen Basketball Vereniging Basketiers ’71 uit Zevenaar tegen Basketball Vereniging Pigeons uit Duiven. Een altijd beladen sport duel, waarin ondanks alles de sportiviteit hoog in het vaandel staat. De scheidsrechters bepalen de grens waarop gestreden wordt en of deze wordt overschreden.

Dit keer een speciale editie, voor de 20e maal staat het duel op de kalender. Basketiers’71 laat niets aan het toeval over en zal voor deze speciale wedstrijd zelfs nieuwe tafelapparatuur inzetten. De onderlinge resultaten staan nu 14-5 in het voordeel van Pigeons. Dit zegt nog niks, Basketiers’71 is dit seizoen bezig met een opgaande lijn naar boven. Pigeons heeft een neerwaartse spiraal naar beneden. Maar wat is er mooier om deze te doorbreken tegen de aartsrivaal. Kortom komt allen kijken op zaterdag 26 januari om 18.00 uur in Sporthal Heerenmaten in Zevenaar naar de 20e Gelderse Derby Der Lage Landen.

Voor de winnaar zullen de gebruikelijke 15 consumpties, naar keuze, weer klaar staan.

Mike en Mark Peters
Basketball Vereniging Basketiers ’71 Zevenaar.

Uitslagen Gelderse Derby Der Lage Landen 1994 tot 2012

JU 18-1 van Basketiers’71 als herboren.

Op zaterdag 8 december speelde er drie teams van Basketiers’71 thuis.
Bij aanvang van iedere wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen in verband met overlijden van de grensrechter in Almere door lichamelijk geweld.

De JU-16 traden aan tegen Batouwe, in een spannende, gelijk opgaande strijd, werd op alle fronten sportief gestreden. Helaas duurde de wedstrijd net een kwart te lang. Er werd verloren met 33-44. Zowel trainer als spelers keken tevreden terug over het vertoonde spel ondanks de nederlaag.

De JU 18-1 traden wederom thuis aan tegen Give and Go. Twee weken geleden was dit ook het geval. Toen werd er vrij royaal verloren. Nu leek het alsof er een totaal nieuwe team stond. Alle spelers waren gedreven, gemotiveerd tot aan het bot. Er werd goed samen gespeeld, geknokt voor iedere bal en de sportiviteit werd in acht genomen. Een (tijdelijk) nieuw gezicht voor de groep, doet (soms) wonderen. Al zijn alle complimenten voor deze goede prestatie zeker voor het team zelf. Winst met 69-39

Heren 1 trad aan tegen Jugglers 2, ja goed voorbeeld doet goed volgen. De start van het duel was wat matig. Maar naar mate de wedstrijd vorderde kreeg men meer het betere van het spel. Aan het einde kon dan ook een keurige 82-74 winst worden bijgeschreven. Heren 1 is nu weg uit de onderste regionen en kan weer voorzichtig naar boven kijken.

De uitslagen van de gespeelde wedstrijden zijn als volgt:
JU 16-Batouwe = 33-44,  Ju 18-1-Give and Go = 69-39,  Heren 1-Juggelers 2 = 82-74

Mark en Mike Peters

Nuttige zege voor Basketiers

uit de Gelderlander
maandag 26 november

ZEVENAAR – De basketballers van Basketiers’71 pakten een belangrijke overwinning in de hoofdklasse van het rayon oost.

De Zevenaarse ploeg won in Deventer met 79-69 van hekkensluiter Isala.

Het was de vierde overwinning voor de ploeg van coach Floris Zwarteveen dit seizoen waardoor Basketiers nu weg is uit de degradatiezone. De Liemerse ploeg haalde ook Pigeons bij in het klassement. De Duivense ploeg verloor op bezoek bij The Jugglers 2 in Enschede met 88-76.

De vrouwen van Basketiers’71 waren in de eerste klasse ZW van het rayon oost in eigen huis niet opgewassen tegen Volic. De Liemerse ploeg verloor met 42-67 van de gasten uit Putten.