De Gelderse Derby Der Lage Landen

Op zaterdag 26 januari is het weer zover. De Gelderse Derby Der Lage Landen op basketbal gebied. Dat wil zeggen Basketball Vereniging Basketiers ’71 uit Zevenaar tegen Basketball Vereniging Pigeons uit Duiven. Een altijd beladen sport duel, waarin ondanks alles de sportiviteit hoog in het vaandel staat. De scheidsrechters bepalen de grens waarop gestreden wordt en of deze wordt overschreden.

Dit keer een speciale editie, voor de 20e maal staat het duel op de kalender. Basketiers’71 laat niets aan het toeval over en zal voor deze speciale wedstrijd zelfs nieuwe tafelapparatuur inzetten. De onderlinge resultaten staan nu 14-5 in het voordeel van Pigeons. Dit zegt nog niks, Basketiers’71 is dit seizoen bezig met een opgaande lijn naar boven. Pigeons heeft een neerwaartse spiraal naar beneden. Maar wat is er mooier om deze te doorbreken tegen de aartsrivaal. Kortom komt allen kijken op zaterdag 26 januari om 18.00 uur in Sporthal Heerenmaten in Zevenaar naar de 20e Gelderse Derby Der Lage Landen.

Voor de winnaar zullen de gebruikelijke 15 consumpties, naar keuze, weer klaar staan.

Mike en Mark Peters
Basketball Vereniging Basketiers ’71 Zevenaar.

Uitslagen Gelderse Derby Der Lage Landen 1994 tot 2012

5 januari gaat Basketiers naar Eiffeltowers-Gasterra Flames, ga je mee?

Beste basketball liefhebbers!
Op donderdag 5 januari in de kerstvakantie gaan we met de verenigingen Basketiers en Dedein naar een eredivisie wedstrijd. Dit jaar gaan we niet naar de Magixx maar naar de Eiffeltowers in Den Bosch: om 20.00 uur spelen zij tegen Gasterra Flames, de huidige nummers 2 en 1.
Uiteraard zijn wij voor Eiffeltowers en hun clubkleur is rood….

Alle leden van Basketiers en Dedein met familie en vrienden zijn van harte welkom.
Prijs: 5 euro lid Basketiers/Dedein en 7,50 euro introducé.

Vertrek bussen: 18.00 uur vanaf Sporthal Heerenmäten, rond 22.45 uur zijn we terug.
Bij veel aanmeldingen van Dedein vertrekt er ook een bus vanuit Didam (Maria Kerk).

Aanmelden vóór 22 december via e-mail naar Elise Esselink