Welkom bij Basketiers'71

Basketiers’71 is een groeiende en gezellig breedtesportvereniging waar iedereen zich thuis en welkom voelt en ruimte krijgt om te spelen en te trainen op zijn/haar eigen niveau. We trainen op dinsdag en donderdag. Wie recreatief wil basketballen traint alleen op donderdag. De thuisbasis van basketiers’71 is sporthal Heerenmaten waar ook de thuiswedstrijden worden gespeeld. We zijn lid van de Nederlandse Basketball Bond NBB.
Heb je zin om zelf te basketballen of wil je een keer proberen of je het leuk vindt? Dan ben je van harte welkom om een keer te komen kijken en train gerust een aantal keren mee!

Nieuwsberichten

 

Wijziging trainingstijden ivm examens

In verband met de examens van het Liemers College zijn er tijdens de examenperiode geen trainingen. Gelukkig is tussen de tijdvakken van de examens de sporthal beschikbaar en gelden de reguliere trainingstijden. Klik hier voor een overzicht voor de trainingen in de komende periode.

Wij wensen iedereen die examens moet doen veel succes!!

 

Jongens van de Basketiers ’71 U16 zijn kampioen!

Zaterdag 7 mei was voor een aantal teams van de Basketiers ’71 de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Voor de MU16 was het een hele bijzondere wedstrijd. De jongens waren inmiddels zeker van het kampioenschap, maar deze zaterdag stond de kampioenswedstrijd op het programma.
Een wedstrijd tegen de nummer 2 van de competitie, de Wildcats uit Nijmegen. De tribune was heel goed gevuld met ouders, opa’s en oma’s en andere familieleden. De Wildcats waren niet uit Nijmegen gekomen om mee te doen aan het feestje en speelden een fanatieke wedstrijd. Ze namen al snel een grote voorsprong. In het vierde kwart leek het er op dat de Basketiers de spanning van zich afgespeeld hadden en kwamen terug in de wedstrijd. Uiteindelijk ging de overwinning met 40-45 naar Nijmegen, maar de beker, medailles en de bloemen waren voor de Basketiers ’71. Gefeliciteerd jongens! >> lees verder

 

Basketbal instuif en 3x3 basketbaltoernooi

Meld je aan via de QR-code op de flyer (klik op de afbeelding voor een vergroting).

       

 

Jongens van de Basketiers ’71 U16 zijn virtueel kampioen geworden!

Op zaterdag 9 april kon het U16 team als eerste kampioen kunnen worden bij de Basketiers ’71. Dit moest dan gebeuren in een wedstrijd tegen de Arnhem Eagles.
Bij winst kunnen de jongens alleen nog ingehaald worden door de Wildcats. Deze spelen echter met verloren rechten en kunnen daarom geen kampioen worden. Kortom een spannende wedstrijd met best wel wat druk.

De jongens lieten echter zien daar prima mee om te kunnen gaan. Ze zijn als team enorm gegroeid dit jaar. Eigenlijk kwam de zege geen moment in gevaar en werd vanaf de eerste minuut een voorsprong gepakt en die werd niet meer afgestaan. Met 71-53 werd de titel virtueel binnengehaald. Zaterdag 7 mei om 12.15 uur zal de kampioenswedstrijd worden gespeeld.
 >> lees verder

 

 

 

Zowel de dames als de heren van Basketiers`71 veroveren de koppositie

8 wedstrijden stonden er zaterdag 26 maart op het programma voor de verschillende teams van Basketiers ’71. Maar liefst 7 thuiswedstrijden en 1 uitwedstrijd.
De dames van de Basketiers draaien een prima seizoen. De ervaren selectie onder leiding van coach Edwin Daams had tot afgelopen zaterdag 10 van de 11 wedstrijden gewonnen. Daarmee stonden ze op een mooie tweede plaats achter het tweede team van de Orca’s uit Urk. 

Zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen het 3e damesteam van Urk op het programma. Deze wedstrijd werd redelijk eenvoudig gewonnen met 70-41. In de tussentijd werd duidelijk dat Orca’s 2 niet naar hun wedstrijd in Zutphen was gereisd. Daardoor werd de uitslag reglementair 20-0 voor de Hanze Stars. Met nog acht wedstrijden te gaan staan beide teams nu bovenaan.

Gelijktijdig speelden de heren van Basketiers hun wedstrijd tegen de Arnhem Eagles. De wedstrijd werd met 87-60 gewonnen en daardoor klom het team naar de eerste plek in de competitie. Echter wel met twee wedstrijden meer gespeeld dan de nummer 2 en 3. Heren 2 speelden zaterdag tegen Joy M uit Malden. De punten gingen mee naar Malden met een 43-50 zege. >> lees verder

 

6 thuiswedstrijden voor de Basketiers ‘71.

Zaterdag 12 maart stonden er 6 thuiswedstrijden en 1 uitwedstrijd op het programma bij de Basketiers’71 uit Zevenaar. De uitwedstrijd werd gespeeld door heren 1, zij speelden voor de tweede maal tegen de Black Stars uit Rhenen. Net als de thuiswedstrijd in oktober werd nu ook gewonnen. Ditmaal met 51-58 waarmee de tweede plaats niet in gevaar kwam. >> lees verder

       
 

Thuisteams Basketiers ‘71 pakken alle drie de volle winst.

Zaterdag 19 februari 2022 stonden 7 wedstrijden op het programma bij de Basketiers’71 uit Zevenaar.
In tegenstelling tot de afgelopen weken konden alle wedstrijden ook doorgaan.De corona heeft namelijk de afgelopen weken nog al wat roet in het eten gegooid. Drie teams speelden hun thuiswedstrijd in sporthal Heerenmäten en vier teams trokken de regio in. 
>> lees verder

 

 

 

Speelzaterdag 29 januari

Zaterdag 29 januari mocht er eindelijk weer in competitieverband gespeeld worden door de verschillende teams van Basketiers ’71.
Het weekend van 20 november was voor de meeste teams het laatste weekend waarin een wedstrijd was gespeeld.
Na de winterstop worden de jeugdteams opnieuw ingedeeld en dan meer op krachtniveau, dit zal er voor moeten zorgen dat
monsteruitslagen minder voorkomen. >> lees verder

 

 

 

50 jarig jubileumfeest gaat niet door

Door de huidige Corona-maatregelen gaat onze jubileum dag op Zaterdag 27 November 2021 helaas niet door. Als de maatregelen het weer toelaten gaan we uiteraard op zoek naar een nieuwe geschikte datum.

 

Tijd voor een feestje: 50 jaar Basketiers'71

Het begon allemaal op 25 februari 1971: de oprichtingsvergadering van Basketbal Club Zevenaar. Er wordt met twee teams gestart in sporthal Lentemorgen. Tijdens de eerste ledenvergadering op 1 juni 1971 wordt met een meerderheid besloten dat er gespeeld zal gaan worden in paarskleurige tenues. Er zijn ongeveer 50 leden dat jaar.Ondertussen kennen we deze basketballvereniging onder de naam Basketiers ’71, wordt er in het blauw gespeeld en is de thuishaven al sinds jaar en dag sporthal Heerenmäten. Dit jaar bestaat Basketiers 50 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden! >> lees verder

 

Speelweekend 2 oktober 2021

Zaterdag 2 oktober 2021, stonden er 4 thuiswedstrijden en 4 uitwedstrijden op het programma bij de Basketiers ’71. De jongens van de U16 en Heren 1 hadden een vrij weekend. Voor de meeste teams stond de derde wedstrijd al weer op het programma. Voor de dames van de U20 was het echter de eerste wedstrijd van het seizoen. Tegen de Twente Buzzards uit Hengelo Overijssel werd het ook meteen een spannende wedstrijd. De dames deden niet veel voor mekaar onder. Een achterstand van 17 punten werd nog bijna goed gemaakt maar uiteindelijk gingen de punten naar Overijssel 34-44. >> lees verder

 

Eerste basketball weekend seizoen 2021 -2022

Zaterdag 18 september 2021, na bijna een jaar konden er weer basketbalwedstijden worden gespeeld in sporthal Heerenmäten in Zevenaar. Het seizoen 2020-2021 bestond voor de meeste teams uit slechts 2-3 wedstrijden. Daarna gooide corona roet in het eten en gingen de sporthal, de competitie en de trainingen op slot. In een jubileumjaar extra zuur natuurlijk. Enkele teams hebben dit voorjaar in de buitenlucht getraind op het sportveld aan het Rembrandtplein maar voor veel teams begon de training eigenlijk pas weer na de zomervakantie. In de periode juni – juli is “onze” sporthal namelijk niet beschikbaar in verband met de eindexamens en de zaal waar we vaak naar uitwijken is ingericht als priklocatie. >> lees verder