Thuisteams Basketiers ‘71 pakken alle drie de volle winst vervolg

Om met het slechte nieuws te beginnen, de vier uitteams verloren allemaal hun wedstrijd. Ons jongste competitie spelende team, de U14-2 speelde in Veenendaal tegen VBV en verloren met 74-35. Voor dit team was het pas de eerste wedstrijd sinds begin december. Weinig wedstrijdritme en dat was te merken. Hetzelfde gold voor de U14-1. Zij verloren heel ruim met 111-8 tegen Pluto uit Wageningen. Het team wacht nog op de eerste overwinning in deze nieuwe competitie die drie weken geleden is begonnen. Maar deze gaat er zeker komen. De dames van de VU16 speelden al voor de derde keer deze competitie tegen de Batouwe uit Bemmel. En helaas was het voor de derde keer niet mogelijk om de punten mee te nemen naar Zevenaar. 76-47. Maar er volgt nog een kans, eind maart in Zevenaar.

De heren van de MU18 speelden in Ede tegen BCE. Ook voor hen was de derde ontmoeting tegen elkaar en ook deze keer werd niet gewonnen. Met 74-54 bleven de punten in Ede. De jongens van de U16 speelden een thuiswedstrijd tegen de Arnhem Eagles. Zij wonnen met 65-43 en grijpen daarmee de tweede plek in de stand na 4 wedstrijden in 2022. De dames van de Basketiers speelden alweer hun 10e wedstrijd in de competitie en pakten de 9e overwinning. Ditmaal werd WSV uit Apeldoorn verslagen met 60-47. Daarmee werd de tweede plek verstevigd achter het nog ongeslagen Orca’s uit Urk.

Tot slot won ook Heren 1 hun thuiswedstrijd. Tegen Challenge 2, kwam de zege geen moment in gevaar, 81-58. Voor de heren de zevende overwinning in 9 wedstrijden. En daarmee gedeeld koploper met Challenge 1, waarbij gezegd moet worden dat het team uit Beuningen nog een wedstrijd tegoed heeft. Al met al een weekend met wisselende resultaten. Maar het belangrijkste is dat er weer gespeeld kan en mag worden en dat is de grootste winst. Inmiddels zijn we weer aan het proberen een U12 team te formeren. Ben je nou geïnteresseerd in basketbal en wil je eens kijken bij een wedstrijd of training kijk dan even op onze website voor de wedstrijden en trainingen.