Jongens van de Basketiers ’71 U16 zijn kampioen! vervolg

Deze zaterdag waren er nog 8 thuiswedstrijden. Zowel de U14-1 als de U14-2 speelden tegen een team van de Arnhem Eagles. Beide teams verloren hun wedstrijd. Met 43-77 en 35-66 ging overwinning naar Arnhem. Voor de U14-1 was het de laatste wedstrijd van de competitie. Zij zijn als 6e en laatste geëindigd. Volgend seizoen meer succes voor de jongens. De meisjes van de U16 speelden tegen Risne Stars uit Rijssen. Met 80-48 werd de 6e overwinning uit 8e wedstrijd gehaald in de competitie. De meisjes staan op een stevige 2e plek in de competitie met nog twee wedstrijden te spelen. Gelijktijdig speelden de jongens van de U18 om de laatste kans om nog mee te doen voor de titel. Daarvoor moest gewonnen worden van Give&Go uit Aalten. Maar met 60-83 werd verloren en de kans op titel verspeeld. Met nog drie wedstrijden te spelen is de koploper niet meer in te halen.

Heren 2 speelden tegen Joy-M uit Malden en verloren hun laatste thuiswedstrijd met 38-49 en blijven daarmee op de derde plek in de competitie. Het team van dames 1 speelden een wedstrijd tegen de Orca’s uit Urk, de nummer twee uit de competitie. In een fysieke en spannende wedstrijd maakt de Orca’s in de laatste seconde gelijk. Dat betekende 5 minuten verlengen. In de verlenging ging de overwinning met 49-53 naar Urk. Beide teams staan nu bovenaan met nog 3 wedstrijden te spelen. Het slotstuk van deze zaterdag was een heuse derby. Basketiers – Pigeons. Een mooi affiche om de speeldag mee af te sluiten. De ruststand van 21-40 voor de heren uit Duiven betekende niet veel goed maar uiteindelijk werd met 59-54 gewonnen.

Zoals vaker gezegd zijn wij inmiddels weer begonnen met trainingen voor kinderen van 8-12 jaar. Kijk op onze website voor meer informatie hierover. Een paar keer meetrainen kan altijd en dan kun je ervaren hoe leuk en sociaal basketbal is.