Tijd voor een feestje: 50 jaar Basketiers ’71!

Het begon allemaal op 25 februari 1971: de oprichtingsvergadering van Basketbal Club Zevenaar. Er wordt met twee teams gestart in sporthal Lentemorgen. Tijdens de eerste ledenvergadering op 1 juni 1971 wordt met een meerderheid besloten dat er gespeeld zal gaan worden in paarskleurige tenues. Er zijn ongeveer 50 leden dat jaar.

Ondertussen kennen we deze basketballvereniging onder de naam Basketiers ’71, wordt er in het blauw gespeeld en is de thuishaven al sinds jaar en dag sporthal Heerenmäten. Dit jaar bestaat Basketiers 50 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden!

Hoeveel leden de vereniging in die 50 jaar heeft gehad weten we niet precies, maar het moeten er vele honderden zijn. Voor veel mensen heeft de club heel veel betekend en andersom hebben veel mensen heel veel voor de club betekend. Goed om daar samen bij stil te staan, herinneringen op te halen, samen terug te kijken, maar vooral ook om te vieren dat er al 50 jaar door heel veel jongens, meisjes, mannen en vrouwen met veel plezier wordt gesport, vriendschappen worden gesloten, talenten worden ontwikkeld, topprestaties worden geleverd en veel wordt gelachen. 

Op zaterdag 27 november 2021 organiseren we in sporthal Heerenmäten in Zevenaar een feestdag om dit bijzondere jubileum te vieren. We hebben geprobeerd om er een gevarieerde dag van te maken met voor elk wat wils. Het programma ziet er als volgt uit:

  • 11.00 – 13.00                  Clinic voor de jeugd tot en met 20 jaar van Basketiers’71. Deze clinic wordt verzorgd door
                                            de spelers van Yoast Unitedspelend in de Dutch Basketball League.
  • Vanaf 11.30                    ‘Op de koffie met Basketiers’: gezellig samenzijn voor iedereen met een Basketiers-hart
  • 13.00 – 14.00                 Pannenkoeken eten voor de deelnemers van de clinic
  • 14.00 – 16.30                 mix-toernooi voor alle leden en oud-leden van alle leeftijden
  • Vanaf 17.00                    Borrel en stamppotbuffet voor eigen rekening
  • Vanaf 19.30 – 23. 30      Feestavond voor leden en oud-leden vanaf 18 jaar

Dit alles gaan we natuurlijk omlijsten met foto’s, video’s, krantenartikelen, clubbladen etc. etc. Dus heb je materiaal, deel dat dan met ons. Je kunt ook jouw foto’s, filmpjes en mooie verhalen delen op ons digitale prikbord. Zo bouwen we samen een mooi digitaal plakboek.

We hopen natuurlijk op een grote opkomst, dus deel dit bericht alsjeblieft met zoveel mogelijk mensen met een Basketiers-verleden. Je kunt je aanmelden voor deze dag  via onderstaande link. Dit kan tot en met 20 november. Hier kun je ook aangeven aan welke onderdelen je mee wilt doen. Deelname is gratis, met uitzondering van het stamppotbuffet.

Aanmeldformulier jubileum activiteiten Basketiers’71

We verheugen ons er zeer op om iedereen te ontmoeten op 27 november. Heel graag tot ziens alvast!

Via deze link kun je zien wie zich al heeft opgegeven voor de jubileumdag. 

Alles zal deze dag worden georganiseerd onder de op dat moment geldende coronaregels.
Dat betekent dat, zoals de regels nu zijn, voor het horecadeel in de kantine een QR codecheck zal gelden.                                         


 

Speelzaterdag 30 oktober

Zaterdag 30 oktober aan het eind van de herfstvakantie werd er weer volop gebasketbald door de verschillende teams van de Basketiers ’71. In sporthal Heerenmaten speelden zowel heren 1 als dames 1 hun thuiswedstrijd. De dames wonnen heel overtuigend hun 4e wedstrijd van het seizoen. Dit keer met 85-24 van BCE’78 uit Ede. De dames staan tweede in de competitie. Daarna was het de beurt aan heren 1. Zij speelden de topper tegen het nog ongeslagen team van Challenge uit Beuningen. De zege ging mee naar Beuningen met 60-82. Ook de heren staan tweede in de competitie. De stand is wat vertekend door het grote verschil in gespeelde wedstrijden. Dames VU20 speelden een uitwedstrijd in Borne tegen de Kikkers. 80-36 was de uitslag en daarmee wachten de dames nog op hun eerste overwinning van het seizoen. De jongste teams van de Basketiers, De U 14-1 en U 14-2 strijden ook nog voor hun eerste overwinning. Ook dit weekend lukte dat helaas niet. De U14-2 verloor met 91-20 van BeCeGe ‘74 uit Doetinchem en met 127-22 was Arnhem Eagles veel te sterk voor de U14-1. Voor beide teams is nog even doorbijten tot de kerst. In het nieuwe jaar worden de competitie opnieuw ingedeeld en zullen ze meer teams van gelijk niveau treffen.

De jongens van de U16 speelden in Doetinchem tegen BeCeGe’74. Beide teams stonden voor de wedstrijd gelijk op de ranglijst. De punten bleven in Doetinchem 48-23. De vrouwen van de VU18 speelden al op vrijdagavond tegen Landstede Basketbal ZAC in Zwolle. Met 66-18 werd er dit keer verloren van de ploeg waar ze het allereerste weekend van gewonnen hadden. Met 1 overwinning uit 6 wedstrijden staat het team op de vierde en onderste plek. Volgende week is de herkansing tegen het zelfde team maar dan in Zevenaar. Heren 2 speelden een topper in Rhenen tegen Black Stars. 61-58 werd het uiteindelijk voor de Black Stars. Beide teams staan gezamenlijke op de tweede plaats in de competitie. Tot slot speelden de jongens van de MU18 een echte derby in Duiven tegen de Pigeons. Er werd met vlagen echter goed basketbal gespeeld door het team dat steeds meer aan elkaar begint te wennen. Zo werd de tweede overwinning op een rij geboekt. Met 47-85 gingen de punten mee naar Zevenaar.

Volgende week  spelen 5 teams van de Basketiers ’71 een thuiswedstrijd. Lijkt het je nou ook leuk om eens te komen kijken of te komen basketballen kom dan eens kijken bij een van onze wedstrijden in Heerenmaten. Als je een paar keer mee wilt trainen dan kan dat ook. Voor meer  informatie kijk dan op de website basketiers.nl.

 

Speelzaterdag 9 oktober 2021

Zaterdag 9 oktober 2021 in sporthal Heerenmaten stonden 6 thuiswedstrijden voor de basketballers van de Basketiers ’71 op het programma. 3 teams speelden een uitwedstrijd. Deze zaterdag werd de eerste overwinning van de jongens van de U18 gevierd. Het team is hoog ingedeeld en had tot nu drie wedstrijden gespeeld en er net zoveel verloren. De uitslagen waren niet ruim maar toch kwamen ze steeds iets te kort. Tegen VBV uit Veenendaal moest het gebeuren. Beide teams hadden nog 0 punten behaald. Door twee blessures bestond het team maar uit zeven jongens. Maar vanaf de eerste minuut was de instelling van de jongens duidelijk, deze wedstrijd gaan we winnen. Het begon een beetje stroef met veel schoten die mis gingen en aantal vrije worpen dat werd gemist. Maar uiteindelijk was er geen vuiltje aan de lucht en werd met 74-32 gewonnen. De eerste punten zijn een feit. 30 oktober staat de derby tegen de Pigeons in Duiven op het programma. Ook een tegenstander waar winst tegen mogelijk is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor de U14-1 zat eerste overwinning van het seizoen er nog niet in. Ook de vierde wedstrijd werd verloren, het werd 16-125 voor Wyba uit Wijchen. Het blijft mooi om te zien hoe toch tot de laatste seconden werd gestreden. De jongens van de U16 behaalden hun eerste overwinning van het seizoen. Na twee nederlagen werd gewonnen van de Arnhem Eagles met 72-21. Daarmee is de spreekwoordelijke hatelijk 0 van het scorebord. Hun volgende wedstrijd is op 30 oktober tegen BeCeGe uit Doetinchem. De U14-2 leek heel lang de eerste punten van het seizoen te behalen maar helaas werd met een klein verschil verloren met 26-34 van de koploper (!) Tower Jumpers uit Barneveld. Het slotstuk was voor de dames van de U20, zij verloren heel ruim van de koploper uit Urk, BV Orca’s 32-100. De eerste overwinning van de dames komt wellicht volgende week als ze tegen de Arnhem Eagles spelen. Heren 2 speelden gelijktijdig tegen de Flip Stars. De overwinning ging toch wel verrassend naar de hekkensluiter uit Tiel. 60-64.

De overige drie teams speelden een uitwedstrijd. Daarbij behaalden dames 1 hun derde overwinning van het seizoen. Met 59-67 werd gewonnen van Trajanum uit Nijmegen. Heren 1 speelden ook tegen Trajanum en ook zij wonnen. Met 45-70 werd de tweede overwinning van het seizoen behaald. Voor de heren staat komend weekend een thuiswedstrijd op het programma. Tot slot speelden de dames van de U16 hun vierde wedstrijd van het seizoen. Na een stevige wedstrijd werd uiteindelijk met 56-40 verloren van de Batouwe uit Bemmel.

Volgende week spelen 4 teams van de Basketiers ’71 een thuiswedstrijd. Lijkt het je nou ook leuk om eens te komen kijken of te komen basketballen kom dan eens kijken bij een van onze wedstrijden in Heerenmaten. Als je een paar keer mee wilt trainen dan kan dat ook. Voor meer informatie kijk dan op de website basketiers.nl.

Speelweekend 2 oktober 2021

Zaterdag 2 oktober 2021, stonden er 4 thuiswedstrijden en 4 uitwedstrijden op het programma bij de Basketiers ’71. De jongens van de U16 en Heren 1 hadden een vrij weekend. Voor de meeste teams stond de derde wedstrijd al weer op het programma. Voor de dames van de U20 was het echter de eerste wedstrijd van het seizoen. Tegen de Twente Buzzards uit Hengelo Overijssel werd het ook meteen een spannende wedstrijd. De dames deden niet veel voor mekaar onder. Een achterstand van 17 punten werd nog bijna goed gemaakt maar uiteindelijk gingen de punten naar Overijssel 34-44. De dames van de U16 speelden hun 3e wedstrijd. Na een zege tegen Zac Landstede en een nederlaag tegen WSV was het nu de beurt aan de Batouwe uit Bemmel. Een taaie en fysieke tegenstander die net even iets slimmer speelden. 53-67 werd het uiteindelijk. Volgende week spelen beide teams weer tegen elkaar maar dan in Bemmel.

Heren 2 speelden tegen Trajanum uit Nijmegen. Na een zege en een nederlaag werd nu wel weer gewonnen. Met 55-52 werd de zege in een spannende wedstrijd binnengehaald. Dames 1 speelden hun wedstrijd tegen de Hanze Stars uit Zutphen. Eigenlijk kwam de zege geen moment in gevaar maar toch leek het door slordigheidjes even mis te gaan. De tweede zege van het seizoen werd met 67-36 behaald.

De drie teams die hun uitwedstrijd speelden wachten alle drie nog op hun eerste overwinning. Ook dit weekend lukte het niet om de punten mee naar Zevenaar te nemen. De U18 kwam net te kort tegen BCE uit Ede 54-43. De beide U14 teams verloren van Arnhem Eagles en Pluto met 57-33 en 67-29. Volgende week zijn er weer volop kansen. Dan spelen alle 9 teams van de Basketiers ’71 een wedstrijd. Dan staan er 6 thuiswedstrijden en 3 uitwedstrijden op het programma. Lijkt het je nou ook leuk om eens te komen kijken of te komen Basketballen kom dan eens kijken bij een van onze wedstrijden in Heerenmäten. Als je een paar keer mee wilt trainen dan kan dat ook. Voor meer informatie kijk dan op de website www.basketiers.nl.

Eerste basketbal weekend seizoen 2021 – 2022

Zaterdag 18 september 2021, na bijna een jaar konden er weer basketbalwedstijden worden gespeeld in  de Heerenmaten in Zevenaar. Het seizoen 2020-2021 bestond voor de meeste teams uit slechts 2-3 wedstrijden. Daarna gooide corona roet in het eten en gingen de sporthal, de competitie en de trainingen op slot. In een jubileumjaar extra zuur natuurlijk. Enkele teams hebben dit voorjaar in de buitenlucht getraind op het sportveld aan het Rembrandtplein maar voor veel teams begon de training eigenlijk pas weer na de zomervakantie. In de periode juni – juli is “onze” sporthal namelijk niet beschikbaar in verband met de eindexamens en de zaal waar we vaak naar uitwijken is ingericht als priklocatie.

Kortom met weinig trainingsuren in de benen ging het gelukkig toch weer van start bij de Basketiers ‘71. Met 7 thuiswedstrijden en 1 uitwedstrijd. De jongste teams die dit jaar spelen in de competitie zijn de U14-1 en U 14-2. Zij beten het spits af tegen hun leeftijdgenoten van respectievelijk Pluto (Wageningen) en Wildcats (Nijmegen). Met veel plezier en veel inzet werd er gebasketbald. Beide teams verloren helaas wel hun eerste wedstrijd. 28-77 en 12-108 waren de uitslagen. Vervolgens was het de beurt aan de Dames U16 en de Heren U18. Zij speelden gelijktijdig hun wedstrijd. De dames speelden tegen Landstede ZAC uit Zwolle en lieten vanaf de eerste minuut zien dat zij al aardig op elkaar ingespeeld zijn, met dank aan de zomertraining op het buitenveld. Met 59-52 bleven de punten in Zevenaar. Op het andere veld was het ook erg spannend maar de gasten uit Wageningen namen toch de punten mee naar huis 44-52 werd het voor Pluto. In de tussentijd kwam de uitslag van heren 2 binnen. Zij wonnen hun eerste wedstrijd in Tiel van de Flip Stars 44-57. Om 15.15 uur was het de beurt aan Dames 1. Het team onder leiding van Edwin Daams speelde tegen Twello Isala en stonden van de eerste tot de laatste minuut voor. 71-37 was de uiteindelijke uitslag. Tot slot speelden heren 1 tegen Wyba uit Wijchen. Heren 1, dit jaar versterkt met een aantal jonge jongens uit eigen jeugd, had het zwaar en verloor met 51-79. De wedstrijd van de dames U20 werd afgelast in verband met ziektes bij de tegenstander.

Al met al wisselende resultaten, maar dat er weer gebasketbald kon worden in ons jubileumjaar dat was eigenlijk het belangrijkste van het hele speelweekend

 

Trainingstijden Basketiers vanaf dinsdag 31-08-2021

Eindelijk is het weer zover, we mogen weer trainen in onze vertrouwde sporthal Heerenmäten!!

Vanaf dinsdag 31-8-2021 gelden de onderstaande trainingstijden met uitzondering van donderdag 2 september.
Voor deze donderdag is er een afwijkend schema en trainen alleen VU16-1, U14-2 en U14-1. De overige teams hebben deze donderdag helaas geen training.

Het trainingsschema is geldig tot aan de herfstvakantie.

 

 

 

 

 

 

Donderdag 2 september:

 

Covid19 en trainingen

Beste Basketiers,

Velen van jullie zullen vanavond, net zoals wij, de persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge
hebben bekeken. Wij als bestuur van Basketiers betreuren de aangekondigde maatregelen ten
opzichte van de amateursport, maar begrijpen dat in het belang van de volksgezondheid deze keuze
wordt gemaakt. De richtlijnen die gelden voor de sport op dit moment zijn:
– Alle competities worden stilgelegd.
– Trainen in contactsporten (zoals Basketball) is voor mensen van 18 jaar of ouder niet meer
toegestaan.
– Leden tot 18 jaar kunnen blijven trainen.
– De kleedkamers, douches en kantine blijven op slot.
Bovenstaande richtlijnen zijn in 1e instantie voor de periode van 4 weken. Wij verwachten morgen van
de Nederlandse Basketball Bond aanvullende toelichting en adviezen hoe nu verder.

Bovenstaande betekent naast alle competitiewedstrijden de trainingen van Heren 1, Heren 2, Dames 1
en Recreanten 1 voor minimaal 4 weken niet door zullen gaan. Als bestuur hebben we de optie
besproken om alle trainingen voor deze periode te laten vervallen, dus ook die van de jeugd tot en
met de 18 jaar, om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Daarin hebben wij nog geen
keuze gemaakt en willen wij graag jullie mening meenemen in de besluitvorming.

Uw mening is belangrijk voor ons!
Wij willen jullie vragen om voor vrijdag 16 oktober 17:00 uur dit formulier in te vullen. Wij zullen
vrijdagavond een beslissing nemen, op basis van de aanvullende richtlijnen van de NBB en jullie
feedback.

Voor de training van aanstaande donderdag geldt: deze gaan (voor de jeugd tot 18 jaar) gewoon door,
mocht u het niet verantwoord vinden dat uzelf of uw zoon/dochter gaat trainen dan vragen wij u een
afmelding te doen bij de trainer/coach van het team.

Wij gaan er vanuit u hiermee goed te hebben geïnformeerd, heeft u vragen of opmerkingen dan kunt
u contact met ondergetekende opnemen via steven.teunissen@basketiers.nl of 06 48 16 00 22.
Wij willen graag afsluiten met het aller belangrijkste:

Blijf gezond en let op elkaar! Alleen samen krijgen wij dit vervelende Coronavirus onder controle!

Met vriendelijke groet,
Namens het bestuur van Basketiers’71

Steven Teunissen
Voorzitter a.i.

3x winst en 3x verlies Basketiers’71

Zaterdag 10-10-2020 betekende 6 thuiswedstrijden bij de Basketiers ’71. Vrijdagavond ervoor had dames 1 haar wedstrijd al gespeeld in Wageningen. Van SBA Sphinx werd met 69-55 verloren. Zaterdagmiddag 13.45 uur werd begonnen met de U12-2 tegen de Flip Stars uit Tiel. De punten gingen mee met de ongeslagen ploeg uit de Betuwe, 25-71. Op het andere veld speelde de U14 tegen Wyba uit Wijchen. Ook die wedstrijd ging verloren met 23-98. Een tegenstander die duidelijk een paar maatjes te groot was. Vervolgens was het de beurt aan de U12-1. Tegen de leeftijdsgenoten van de Arnhem Eagles kwam de zege geen moment in gevaar. 46-11 was het mooie resultaat van de jongste ploeg van de Basketiers. Heren 2 speelden gelijktijdig ook tegen Arnhem Eagles. Er zat heel lang een stunt in tegen de nog ongeslagen koploper. De heren konden het niveau prima bijhouden maar trokken uiteindelijk toch aan het kortste eind.46-53.

Het slotstuk waren de wedstrijden van de U18 en heren 1. Heren 1 won met 67-54 van Trajanum uit Nijmegen met 67-54. Drie wedstrijden en twee zeges tot nu toe voor de heren. Op het andere veld was de clash tussen de U18 en de jongens u18 van de Arnhem Eagles. Beide teams speelden pas hun twee wedstrijd van het seizoen nadat ze beiden de eerste hadden gewonnen. De U18 onder leiding van Edgar Jörissen en Edwin Daams trainen 3-4 keer per week  zowel binnen als buiten. Het team met een mix van u16 en u18 spelers spelen een fris en fanatiek spel dat leuk is om naar te kijken. Op donderdagavond werd een oefenwedstrijd tegen de Dedein uit Didam nog gewonnen. Ook afgelopen zaterdag werd na het eerste fluitsignaal  de tegenstander in een hoog tempo overrompeld. De zege kwam geen moment in gevaar hoewel de tegenstander er vol voor bleef gaan. Uiteindelijk werd gewonnen met 72-57. Voor de teams breekt nu een mini-break aan. 31 oktober gaan we verder met de competitie met maar liefst 9 thuiswedstrijden. Een echte Super Saterday.

Spannende wedstrijden bij de Basketiers ’71

Zaterdag 26 september, was het al weer speelronde drie voor de meeste teams van de Basketiers’71. Er stonden 8 thuiswedstrijden op het programma in sporthal Heerenmaten. Acht thuiswedstrijden en slechts 1 team wist de punten in Zevenaar te houden. Jammer uiteraard maar aan de andere kant gaat het om de sportbeleving, het samen “op anderhalve meter” zijn. Dat is toch wel het meeste wat je zo hoort op de tribune en langs het veld. “Wat fijn de we weer kunnen sporten”. Maar gelijktijdig ook de zorg over de ontwikkeling van het virus en de angst dat het ook over een paar weken wel weer afgelopen kan zijn met het sporten. Alle mogelijke maatregelen waren weer genomen in de om te voldoen aan de coronaprotocollen.

Zo konden om 12.00 uur de eerste twee wedstrijden beginnen. De U12-2 speelde tegen Pluto uit Wageningen. Het jongste team van de Basketiers’71 streed moedig maar verloor uiteindelijk met 24-44. Gelijktijdig speelde op het andere veld de U14 haar wedstrijd tegen Hanze Stars uit Zutphen. Bij de Hanze Stars spelen een aantal behendige jongens, iets waar de Basketiers’71 nog wel moeite mee had. De ruststand was 21-35 maar in een hele goede tweede helft werd het toch nog spannend en eindigde de wedstrijd uiteindelijk in 62-65. Vervolgens was het de beurt aan het andere U12 team. De U12-1 trof hun leeftijdsgenoten uit Bemmel, Batouwe. Een leuke en vooral spannende wedstrijd van twee teams die aan elkaar gewaagd waren. Uiteindelijk won Batouwe met 42-48. Voor beide U12 teams geldt dat zij nog wel wat versterking kunnen gebruiken. Dus mocht je geïnteresseerd zijn kijk dan even op de website.

Om 15.30 uur speelt de U16-2 tegen BeCeGe uit Doetinchem met 50-38 was dit uiteindelijk de enige overwinning dit seizoen. Daarmee is het team ook nog ongeslagen samen met de U18. De vrouwen van U18 speelden tegen Arnhem Eagles en verloren met 27-71. Het team wacht na drie wedstrijden nog op haar eerste overwinning maar die zal ongetwijfeld komen. Vervolgens was het de beurt aan de U16-1 . Ook zijn moesten aantreden tegen de Hanze Stars uit Zutphen. De goede jeugdopleiding van de ploeg uit Zutphen werpt zijn vruchten af. In de eerste helft waren ze nog bij te benen maar in de tweede helft werd het uiteindelijk 38-74. Heren 2 speelden gelijktijdig op het andere veld tegen Trajanum. Na een slecht begin kwam het team goed terug in de wedstrijd maar uiteindelijk gingen de punten mee naar Nijmegen, 39-51. Ook dit team wacht nog op zijn eerste overwinning van het seizoen.

Het slotstuk was weer voor Dames 1, zij speelden op het centercourt tegen de dames uit Bemmel van Batouwe. Dit was een gelijk opgaande strijd. Een zogenaamde jojo wedstrijd. Een 5 punten voorsprong werd een 7 punten achterstand en zo ging het de hele wedstrijd. De coach van de dames, Steven Teunissen, was duidelijk teleurgesteld. Hij zag te weinig strijd bij zijn dames en noemt de overwinning van 48-52 verdiend maar ook onnodig. Volgende week in de herkansing tegen de Uitsmijters.

Heren 2 – Trajanum