6 thuiswedstrijden voor de Basketiers ‘71 met mooie resultaten. vervolg

Vanaf 12.15 uur was sporthal Heerenmaten weer ingericht voor een dagje basketbal. Maar liefst zes wedstrijden stonden er op het programma. De jongste jeugd was als eerste aan beurt. De U14-1 beleeft een moeilijk seizoen maar speelden afgelopen zaterdag echt als een hecht team en boden  veel tegenstand tegen BeCeGe uit Doetinchem. Uiteindelijk werd in de tweede helft pas het verschil gemaakt en werd verloren met 26-54. Maar het spelbeeld biedt hoop voor de toekomst. Gelijktijdig speelden de U14-2 tegen de leeftijdgenoten van de Arnhem Eagles. De punten bleven in Zevenaar. 78-56 was de uitslag.

Vervolgens was het de beurt aan de U16 jongens. Zij speelden een echte topper. Het team staat op de tweede plaats in de competitie en speelden tegen de koplopen Wildcats uit Nijmegen. Met goed en verzorgd basketbal werd de koploper op de eerste nederlaag getrakteerd, 64-53. Op het andere veld speelden de jongens van de U18 tegen Kikkers uit Borne. Zoals al eens geschreven begint dit team steeds beter te draaien en ditmaal werd voor het eerst de 100 puntengrens overschreden. Met 103-39 bleven de punten in Zevenaar.

Heren 2 werd geteisterd door veel afwezigen en werden daarom aangevuld met de voorzitter van de vereniging en een jeugdspeler. Ze speelden tegen Pluto uit Wageningen en verloren helaas met 60-63. Beide debuterende spelers wisten overigens te scoren. Achteraf gaf de tegenstander toe met twee spelers van het heren 1 gespeeld te hebben daarom zal de wedstrijd naar verwachting omgezet worden in een reglementaire overwinning voor de Basketiers.

Het slotwoord was voor de dames van de U16. Zij troffen de Red Giants uit Enschede een team dat eigenlijk u18 speelt. Een leuke spannende wedstrijd tussen twee teams die aan elkaar gewaagd zijn. De zege was voor de Basketiers met 56-46.

Al met al een zaterdag met 7 wedstrijden en 5, maar waarschijnlijk 6 overwinningen.

Inmiddels zijn wij weer begonnen met trainingen voor kinderen van 8-12 jaar. Kijk op onze website voor meer informatie hierover. Een paar keer meetrainen kan altijd en dan kun je ervaren hoe leuk en sociaal basketbal is.