Eerste basketbal weekend seizoen 2021 – 2022

Zaterdag 18 september 2021, na bijna een jaar konden er weer basketbalwedstijden worden gespeeld in  de Heerenmaten in Zevenaar. Het seizoen 2020-2021 bestond voor de meeste teams uit slechts 2-3 wedstrijden. Daarna gooide corona roet in het eten en gingen de sporthal, de competitie en de trainingen op slot. In een jubileumjaar extra zuur natuurlijk. Enkele teams hebben dit voorjaar in de buitenlucht getraind op het sportveld aan het Rembrandtplein maar voor veel teams begon de training eigenlijk pas weer na de zomervakantie. In de periode juni – juli is “onze” sporthal namelijk niet beschikbaar in verband met de eindexamens en de zaal waar we vaak naar uitwijken is ingericht als priklocatie.

Kortom met weinig trainingsuren in de benen ging het gelukkig toch weer van start bij de Basketiers ‘71. Met 7 thuiswedstrijden en 1 uitwedstrijd. De jongste teams die dit jaar spelen in de competitie zijn de U14-1 en U 14-2. Zij beten het spits af tegen hun leeftijdgenoten van respectievelijk Pluto (Wageningen) en Wildcats (Nijmegen). Met veel plezier en veel inzet werd er gebasketbald. Beide teams verloren helaas wel hun eerste wedstrijd. 28-77 en 12-108 waren de uitslagen. Vervolgens was het de beurt aan de Dames U16 en de Heren U18. Zij speelden gelijktijdig hun wedstrijd. De dames speelden tegen Landstede ZAC uit Zwolle en lieten vanaf de eerste minuut zien dat zij al aardig op elkaar ingespeeld zijn, met dank aan de zomertraining op het buitenveld. Met 59-52 bleven de punten in Zevenaar. Op het andere veld was het ook erg spannend maar de gasten uit Wageningen namen toch de punten mee naar huis 44-52 werd het voor Pluto. In de tussentijd kwam de uitslag van heren 2 binnen. Zij wonnen hun eerste wedstrijd in Tiel van de Flip Stars 44-57. Om 15.15 uur was het de beurt aan Dames 1. Het team onder leiding van Edwin Daams speelde tegen Twello Isala en stonden van de eerste tot de laatste minuut voor. 71-37 was de uiteindelijke uitslag. Tot slot speelden heren 1 tegen Wyba uit Wijchen. Heren 1, dit jaar versterkt met een aantal jonge jongens uit eigen jeugd, had het zwaar en verloor met 51-79. De wedstrijd van de dames U20 werd afgelast in verband met ziektes bij de tegenstander.

Al met al wisselende resultaten, maar dat er weer gebasketbald kon worden in ons jubileumjaar dat was eigenlijk het belangrijkste van het hele speelweekend