Dames Basketiers kampioen!

We schrijven zaterdag 7 april, tijd 16.15 uur. In ieders agenda staat dit al weken met een groot rood kruis en een uitroepteken. De kampioenschapswedstrijd van Dames 1 tegen aartsrivaal Pigeons.

De beker staat klaar, de medailles zijn gepoetst, de taart is gebakken, de bloemen besteld. De tribune weer eens ouderwets vol, met trouwe supporters, familie, vrienden, kennissen. Kortom een ieder die Basketiers’71 een warm hart toedraagt.

Alle ingrediënten zijn aanwezig om de titel daadwerkelijk binnen te slepen. Er moet nog wel gespeeld wordt, de verwachtingen moeten worden waargemaakt. De spanning, de druk, de sportieve strijd moet worden aangegaan. Niets was minder waar, vol (over)enthousiasme werd begonnen, overklassing was het gevolg. Een bliksemstart was het gevolg, met een 27 – 0 na de 1e periode werd de titel veilig gesteld. Bij rust stond er een stand van 38 – 0 op het scorebord. De coach kon na hartenlust gaan wisselen. De nul werd achterin (net) niet gehouden, bij het laatste fluitsignaal was het kabaal niet van de lucht.

Een eindstand van 65 – 5 maakt dat 1e damesteam sinds 2005 weer kampioen was. De vreugde op het veld was zichtbaar, net als op de tribune. Ouderwets werd de titel op het veld en in de kleedkamer gevierd, champagne alom. Na afloop een klein feestje, kortom een geslaagde speelzaterdag voor een ieder met een Basketiers hart!