Wedstrijdverslag B.V. Isala H1-Basketiers H1 op 30 november 2013

door Floris Zwarteveen

We zijn gisteren op bezoek geweest bij Isala in Deventer. Op voorhand geen gelopen race. Isala had al 4 gewonnen wedstrijden en wij slechts 3. En de dramatisch verlopen thuiswedstrijd van vorig jaar waarin we na verlenging verloren hebben stond nog in het geheugen. verder helpt het niet dat we met 8 man waren (Boudewijn en Bob nog steeds geblesseerd en Ivo verhinderd). Van die acht was Bram ook niet geheel hersteld van zijn blessure van vorige week. Na een warrig begin van de wedstrijd waarin de scheidsrechter zelfs een tafelaar naar de tribune stuurde konden we na 12 seconden spelen de wedstrijd overnieuw beginnen. Echt waar! Nog nooit meegemaakt.

Met maar liefst 12 spelers begon Isala aan de wedstrijd. Het begin was stroef, de tegenstander speelde iets beter en was voornamelijk erg fortuinlijk in de afwerking. Gelukkig konden ze niet ver uitlopen. In het tweede kwart was de schade gerepareerd en konden we uitlopen tot een voorsprong van rond de tien punten. Met name het verdedigende werk van Bas, Niek en Maikel zorgde er voor dat Isala er niet aan toekwam om een fatsoenlijke aanval op te zetten en altijd onder druk naar de ring moest. Ronald was in staat om op cruciale momenten een driepunter raak te knallen. Ook de rebounding van Youp, Jaap en Bram zorgde voor weinig tweede kans punten. Onze afronding was nog steeds niet super maar voldoende om de rust in te gaan met een voorsprong van 11 punten.

De rust had Deventer goed gedaan. We hadden moeite met de zone en de tegenstander vond de basket te makkelijk in de transitie. Onze stugge verdediging en press bracht eens te meer uitkomst. Ook Marcel bleef het hoofd koel houden en maakte goede keuzes in het opzetten van de aanval. De balans tussen zelf naar de ring gaan en rondpassen was goed en elke spurt van de tegenstander werd handig en tijdig gerepareerd.

Het einde van de wedstrijd werd het nog even hectisch mede dankzij veel consternatie rond scheidsrechterlijke beslissingen maar wij trokken terecht aan het langste eind. 65-72 niet heel dik maar wel voldoende. Al met al kijk ik er positief op terug. We zijn weer een stapje gestegen in de rangorde. Over twee weken Haaksbergen. Dan kunnen we aantonen waar we werkelijk thuishoren op de ranglijst.

grtz Floris

Facebook comments:

comments

Geef een reactie